Svenske VM-guldmedaljören bortbytt i NHL i natt

Det blir ännu en flytt för Eddie Läck.
I natt trejdades svenske NHL-målvakten från sitt Carolina Hurricanes – till Calgary Flames.

Eddie Läck hade en motig säsong nu senast i Carolina Hurricanes, men fick ändå avsluta den på bäst möjliga sätt. När han var en del av det Tre Kronor som vann det så eftertraktade VM-guldet i våras.

Nu väntar nästa äventyr i NHL-karriären. Svenske NHL-målvakten blev i natt bortbytt till Calgary Flames i en affär som även inkluderar Ryan Murphy, Keegan Kanzig och några draftval.
– Han har de egenskaper vi letat efter när det gäller en andremålvakt, som kan spela regelbundet. Han är storväxt, väldigt atletisk och jobbar stenhårt, säger Calgarys general manager Brad Treliving till klubbens officiella webbplats.
– Vi har gjort vår hemläxa och vet vad han kan. Det där viktigt att veta vilken typ av person du kontrakterar. Han har gjort massor av matcher i NHL och klev in under press och gjorde bra ifrån sig i Vancouver när Ryan Miller blev skadad.

Calgary bytte även nyligen till sig Mike Smith från Arizona Coyotes och han väntas ta över förstaspaden med Läck som backup.
– Spelprogrammet är så krävande att man behöver två bra målvakter. Vi vet att Läck hade en säsong senast där det gick upp och ner, men vi vet vad han kan och vilken hårt arbetande spelare han är. Han är en omtyckt kille i omklädningsrummet och vi ser fram emot att få vår målvaktstränare att börja jobba med honom, säger klubbens general manager.

LÄS MER: Draftkuppen: De valde svensken – bara för att förstöra för rivalen.