När Datsyuk slog till med ny superstraff – och fick målvakten att överväga en ny karriär

Det finns många hockeyspelare som kan slå straffar. Men frågan är om inte Pavel ”The Magic Man” Datsyuk är den främsta av dem alla.

Pavel Datsyuk draftades i av Detroit i sjätterundan 1998. Tre år senare tog han en fast plats i organisationen och förblev laget trogen i 14 säsonger. Ryssen gjorde 918 poäng på 953 NHL-matcher, men förra året tackade ”The Magic Man” för sig och återvände till KHL och SKA St. Petersburg.

Genom NHL-åren stod Datsyuk för åtskilliga höjdpunkter med sin magiska klubba.  Inte minst när det kommer till straffar.

Bjöd på ständigt hockeygodis

Oavsett åt vilket håll Datsyuk väljer att gå i en straffläggning lyckas han på något sätt få saker att se enkla ut. Precis det skulle han göra i straffläggningen mot Columbus säsongen 2007-2008 – och den stackars målvakten var denna gången Pascal Leclaire.

Med sin otroliga fart tog Datsyuk fart fram emot Leclaire. Men innan målvakten visste vad som precis hänt satt han på isen och hade sett pucken gå i mål efter den nu 39-årige ryssens kvicka och otagbara dragningar.

Det finns många straffar som må vara snyggare från Datsyuk. Men det är få som visar exakt hur skicklig han var på att alltid få målvakterna att gå åt fel håll och lura upp dem på läktaren. Stackars Pascal Leclaire.

Dela om du också vill se Pavel Datsyuk i OS!

LÄS MER: Bästa Pavel Datsyuk-finten som du aldrig har hört talas om