Här är Wayne Gretzkys allra första hockeykort – med en väldigt intressant detalj

Här är Wayne Gretzkys allra första hockeykort – med en väldigt intressant detalj

Även Wayne Gretzky började någonstans. Spana bara in när han prydde ett hockeykort för första gången – men med en något udda detalj.

Det finns få, om ens någon, som intresserar sig för hockey som inte vet vem Wayne Gretzky är. Kanadicken gjorde makalösa 2857 poäng på 1487 matcher under sin NHL-karriär och i dag klassas han som den största någonsin. ”The Great One” har prytt många klassiska hockeykort genom åren, men även han började sin extraordinära karriär någonstans.

Det är därför hans första hockeykort är lite extra häftigt, men med en väldigt intressant detalj.

Udda position

Hockeykortet, som publicerats på Instagram, visar en ung Gretzky när han fortfarande spelade pojkhockey i hemstaden Brantford.

”Att göra mål är Wayne Gretzkys specialitet. Han gjort sitt första ligamål som femåring och gjorde en gång tre mål på 45 sekunder. Precis som idolen Gordie Howe är Wayne bra på att göra korta byten, vändningar och har ett fantastiskt skott. Han är blyg, liten och ingen slagskämpe. Efter att ha kommit tillbaka från en skada, vilket innebar tre ersatta framtänder, är den Brantford-födde 11-åringen en högintressant spelare inför starten av ”Peewee”-ligan nästa år”, står det på hockeykortet.

Men kollar man noga är det inte någonting ur texten som är värt att ta sig en extra titt på. Gretzky är nämligen uppskriven som back på hockeykortet, en position vi vid det här laget vet inte blev hans signum under sina många år i världens bästa hockeyliga.

LÄS MER: Sjuka passningen som visar att Wayne Gretzky var från en annan planet