Tony Rickardsson avslöjar samtalet som gjorde honom till tidernas främsta: ”Han har fått äta upp de orden”

Han har vunnit hela sex VM-guld.
Men ett samtal hade kunnat förändra allt för Tony Rickardsson.
– Han sa åt mig att åka hem till Avesta och sälja alla mina speedwaygrejer och börja med hockey i stället, säger Rickardsson i ”Superstars på hemmaplan
”.

8 SM-guld, 20 GP-segrar och otroliga 6 VM-guld blev det under den framgångsrika karriären. Med så många VM-titlar är Tony Rickardsson bäst genom tiderna tillsammans med nyzeeländaren Ivan Mauger.

Ikonen Rickardsson

Den legendariska speedwayföraren har också belönats med prestigefulla utmärkelserna Bragdguldet och Jerringpriset. Rickardsson anses som en av svensk motorsports största någonsin.
– Jag levde verkligen min dröm. Jag kan fortfarande vakna ibland även om det är jobbigt med vissa saker, mycket på jobbet eller annat… jag kan i alla fall vakna och känna: Ah ja, jag har i alla fall blivit världsmästare sex gånger i speedway. Det får jag bära med mig, säger en rörd Tony Rickardsson när han får se klipp från sin gyllene karriär i Dplay-programmet ”Superstars på hemmaplan”.

Tony Rickardsson, speedway
050910 Motor, Speedway, VM: Tony Rickardsson kramar VM-bucklan (pokal, buckla) efter sin suveräna uppvisning i Italien. © Bildbyrån – 28201

Men det hade kunnat bli så väldigt mycket annorlunda för Rickardsson i unga dagar. Dalmasen var även en mycket lovande hockeyspelare innan motorintresset tog över på allvar.

”Han sa åt mig…”

I ett tidigt skede av speedwaykarriären hade han ett utvecklingssamtal med tränaren Torbjörn Harrysson efter ett misslyckat träningsläger. Tränaren var inte alls övertygad om Rickardssons talang och gav honom en tydlig tillrättavisning.
– Han sa åt mig att åka hem till Avesta och sälja alla mina speedwaygrejer och börja med hockey i stället. För någon speedwayförare kommer du aldrig bli. Men i stället för att åka hem och sälja grejerna åkte jag hem och tränade hårdare och förberedde mig bättre. Jag åkte hem och jobbade på det. Men jag och Torbjörn blev livslånga kamrater, han har fått äta upp de där orden många gånger. Jag har haft mycket nytta av hans ledarstil, berättar han i tv-programmet.

Tony Rickardsson, speedway
020510 Speedway. Tony Rickardsson © Bildbyrån – 26104-D

Tony Rickardssons vinnarskalle tog över och istället för att sälja hojen gick han all in på speedway och kämpade hårdare än någonsin. Det resulterade i VM-silver redan som 21-åring och första VM-guldet kom när han var blott 24 år gammal och resten är svensk idrottshistoria.

LÄS MER: Tony Rickardsson återvänder till rampljuset igen – här är legendarens nya, oväntade(!) jobb

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!