När en rasande Tony Rickardsson vurpade, gav domaren fingret – och sprang raka vägen till telefon(!)

Tony Rickardsson är en av världens mest framgångsrika speedwayförare. Legendaren har prenumererat på pokaler – men det har också funnits tillfällen där Rickardsson tappat det helt.
Som på Grand Prix år 2000 när han vurpade och gav domaren fingret.

Motorsportsprofilen staplade vinster på hög och tog som aktiv hem hela sex stycken individuella VM-guld – fler än någon annan. Han är enormt uppskattad av svenska folket och av alla speedwayälskare för sin vinnarskalle, som slagit åt båda hållen genom karriären.

Känslorna svallade över

En av de härligaste höjdpunkterna från Tony Rickardssons karriär är från Grand Prix-tävlingen i danska Vojens år 2000 där hans vinnarskalle verkligen tar över.

Legendaren vurpade i en kurva och blev helt vansinnig, först på föraren som åkte in framför honom och sedan på domaren som inte delade ut en varning. Och Tony Rickardsson tar det så långt att han pekar finger åt domaren som sitter i båset på läktarplats.

Sedan rusar han mot telefonen för att försöka få kontakt med rättskiparen.

Foto: YouTube

I klippet, som går att se nedan, får man se Rickardsson försöka ta kontakt med domaren utan några resultat.

En stund senare bär det av till intervjubåset och tror ni de heta känslorna lagt sig? Verkligen inte – i stället svallar de över en rosenrasande Tony Rickardsson.

– Jag kan inte uttrycka min besvikelse på speedway just nu. Det är helt omöjligt. Det här är det värsta jag varit med om, säger Tony Rickardsson i klippet.

Hotade att sluta med speedway

Han fortsätter:

– Jag har blivit bortdömd av samma domare flera gånger nu. Det är fan inte rättvist. Jag är bara så less på det att det inte är klokt.

Tony Rickardsson tar det hela så långt att han hotar med att lägga ned sin karriär på plats.

– Man kanske ska byta sport i stället. Det skulle nog vara en bra idé, säger en fortsatt förbannad Rickardsson.

Foto: YouTube

Ja, hade Tony Rickardsson bytt sport hade han inte tagit de individuella VM-gulden han kammade hem 2001, 02 och 05. Det är vi otroligt tacksamma för – även fast han så klart bara pratade i stundens hetta.

LÄS MER: När Tony Rickardsson skulle showa och bjöd på dråpligaste kraschen: ”Hade lera i hela ansiktet…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!