Idrottsvärlden i sorg: Jättetalangen har tragiskt gått bort – Joel blev bara 19 år gammal

Idrottsvärlden är i sorg efter det hemska beskedet.
Racingtalangen Joel Pearson har gått bort, han blev bara 19 år gammal.
”Vila i frid kompis, du kommer att vara saknad för evigt”, skriver teamet R Racing i ett uttalande.

Den stora drömmen ända sedan barnsben var att nå Formel 1. Racingtalangen Joel Pearson nådde till Formel 4 som tonåring, men sedan kom det hemska beskedet som förändrade allt.

16 år gammal

I början av 2021 drabbades Joel av en ovanlig och aggressiv form av skelettcancer, då var han bara 16 år gammal. Han lyckades kämpa sig tillbaka och återvände till tävlingar igen samma år.

Artikeln fortsätter nedanför.

Men bara ett år senare återvände smärtorna igen. Och efter undersökningar visade det sig att cancern återvänt och kroppen blev allt sämre.

Dröm blev sann

Men han vägrade att ge upp sin dröm om en karriär inom racing och började se över alternativ att tävla ändå. Förra året fick han också möjligheten att köra en GT4 på Silverstone med Team BRIT, som har förare med funktionsvariationer.

Artikeln fortsätter nedanför.

En dröm som gick i uppfyllelse för Joel Pearson.
– När de hittade cancern första gången så var det hemskt att ligga i sjukhussängen och tvingas se mina kompisar köra på tv, när det hade tagits ifrån mig. Jag började tänka att jag aldrig skulle få chansen att sätta mig bakom ratten igen, men att se vad Team BRIT gör har gett mig nytt hopp. Att få den här andra chansen är fantastisk, sa Pearson efter den möjligheten.

Men nu har det nya chockbeskedet kommit. Joel Pearson har gått bort i sviterna av cancersjukdomen, han blev bara 19 år gammal. Brittens förra racingteam R Racing bekräftar det hemska dödsbeskedet.
”Det är med tunga hjärtan som vi måste berätta att vi fått höra att en av våra egna, Joel, har gått bort. Efter en lång kamp mot cancern somnade Joel under gårdagskvällen in, omgiven av sina nära och kära. Alla våra tankar går till hans familj”, skriver teamet i ett uttalande.
”Joel, du kommer alltid vara en del av vårt team och R Racing-familjen. Vila i frid kompis, du kommer att vara saknad för evigt.”

LÄS MER: Micke Leijnegard avslöjar sanningen om Mästarnas mästare – ger nu svaret på det som många undrar: ”Det är sinnessjukt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev