Hockeylegendarens hårda kritik mot nya deltagaren i Mästarnas Mästare

Hockeylegendarens hårda kritik mot nya deltagaren i Mästarnas Mästare

I går blev det klart att SVT-programmet Mästarnas Mästare ersätter skadade deltagaren Jon Olsson med Counter Strike-legendaren Emil ”HeatoN” Christensen. Ett beslut som helt klart blev kontroversiellt. E-sporten jublade över att äntligen få upprättelse som sport men det blev en hel del ilska också.

Hockeylegendaren Tommy Söderström, som själv var med i succéprogrammet 2014, riktar nu frän kritik mot att ”HeatoN” får en plats.
– För mig är det ett spel, det är ingen sport. Vad är nästa grej? Yatzy? Backgammon? Det är ett skämt. Jag kan inte ett skit om datorspel, men Counter Strike är väl bara en gren? Vad blir nästa grej? World of Warcraft? Mitt förslag är att de ska ha en egen genre, säger Söderström i en intervju med SportExpressen.
– För mig är datorspel ett spel. Det är vad barn spelar. En som är 10 år kan vara lika bra som en som är 25. Det funkar ju inte i fotboll.

Söderström berättar även i intervjun att han ska bojkotta att se tv-programmet i år och att han även kommer skicka sms till programledaren Micke Leijnegard för att få någon reaktion.
– Jag hade övervägt att säga nej om jag hade fått inbjudan att vara med i samma säsong som han. Det handlar inte om att jag ser ned på datorspel, men för mig är det att jämföra äpplen med päron. Då kan ju ”Hitta Nemo”-fisken tävla med Rolf Lassgård på Guldbaggegalan, fortsätter Söderström till SportExpressen.
– Du kan lika gärna sitt i ”Tjotahejti” och spela. Du behöver inte vara fysiskt närvarande. Så kan inte en diskuskastare göra.

LÄS MER: Här är alla deltagarna i Mästarnas Mästare 2017.

Det här är Emil ”HeatoN” Christensen:

Gilla Sportbibeln om du också älskar all möjlig sport.