Esport-profilen klar för SVT:s Mästarnas mästare

Populära Mästarnas mästare får ett annorlunda inslag till kommande säsong. I dag blev det klart att Emil ”HeatoN” Christensen, en av Sveriges största esport-profiler, är klar för programmet.
– Det här hade aldrig hänt om det inte vore för esport-communityn, säger han till Aftonbladet.

heatFoto: SVT.

Om en vecka drar inspelningarna till Mästarnas mästare igång och i sista sekund tvingades skidåkaren Jon Olsson tacka nej. Nu väljer SVT att ersätta Olsson med esport-profilen Emil ”HeatoN” Christensen.
– Han har ju väldigt tunga meriter. Emil har varit med på våra listor i många år. Vi har funderat på om han skulle passa in och det har han alltid gjort, men det har aldrig kommit till skott. Så jag blev naturligtvis jätteglad när han tackade ja, säger Anders Wistberg, projektledare på SVT, till Aftonbladet Esport.
HeatoN är en av världens största Counter-Strike-profiler och i dag driver han esport-klubben Ninjas in Pyjamas. Han menar att en av anledningarna till att han får chansen i Mästarnas mästare är den kampanj som startades för att övertala SVT.
– Vi hade hela den där Facebook-kampanjen som verkligen var en aktiv kampanj med nästan 40 000 likes och så vidare. Nu ger det ju resultat, det här hade aldrig hänt om det inte vore för esport-communityn, säger han.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.