Den mäktiga duellen som uppstår när en 80 kilos brottare utmanas av en 140 kilos kroppsbyggare

Det ser ut som David mot Goliat.
En 80 kilo tung brottare mot en 140 kilo tung kroppsbyggare.
Nog för att en brottare har tekniken, men visst borde en så stor kroppsbyggare ge sin motståndare en riktig match?

Man måste ju älska internet. För hur hade vi annars fått se den här väldigt obskyra duellen? Upplägget är enkelt. En 80 kilo tung brottare går upp mot en 140 kilosbjässe, som byggt sina muskler på gym.

Salomäki vs Fell

Männen bakom duellen är brottaren Jouko Salomäki och kroppsbyggaren Hans Fell.

Salomäki var en framgångsrik brottare som vann både OS-guld och VM-guld. Han tog också ett VM-brons och ett gäng nationella segrar i hemlandet Finland. ”Jokke”, som han kallades, tävlade i disciplinen grekisk-romersk brottning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jouko Salomäki, Hans Fell, brottning, kampsport, kroppsbyggare

Hanssi ”Hans” Fell var en kroppsbyggare på hög nivå. Han tävlade i bodybuilding på 90-talet. Fell agerade även gladiator i den finska versionen av ”Gladiatorerna” – ett underhållningsprogram där ”vanliga” människor utmanar muskulösa män och kvinnor i olika utmaningar.

Episka kampen

Det ska ha varit Hans Fell som utmanade Jouko Salomäki på en match. Detta i disciplinen freestylebrottning. Salomäkis ordinarie disciplin var alltså grekisk-romersk brottning, vilket Fell mycket väl visste om. Det var ett medvetet val av kroppsbyggaren, med tanken att mötet då blir enklare i hans fördel.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jouko Salomäki, Hans Fell, brottning, kampsport, kroppsbyggare

Dock hade Salomäki tidigare i karriären tävlat i disciplinen och kände till den väl. Men brottaren ska ha varit nära pension och ur sin storform.

Det är i alla fall brottningsregler som gäller i duellen mellan Fell och Salomäki, och man bara väntar på att den större av ”brottarna” ska få tag på den mindre och avgöra allt.

LÄS MER: Här rycker lillkillen in mitt i brottningsmatchen – för att hjälpa sin syster

Se duellen här!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev