Stor dramatik när Juniorkronorna förlängde monstersviten

Schweiz såg ut att skaka om Sverige rejält. Men Juniorkronorna kunde till slut vinna med 4-2 efter två mål från Joel Eriksson Ek och har nu 38 raka gruppspelsmatcher utan förlust.
– Det finns saker att förbättra, säger experten Mikael Renberg i SVT.

Efter att samtliga lag i gruppen tappat mer eller mindre poäng i gruppens andra omgång hade Sverige ett gyllene läge att rycka i JVM:s grupp A. Mot Schweiz började det också på bästa sätt när Joel Eriksson Ek vispade in 1-0 efter bara fyra minuter.

Schweiz kunde kvittera två gånger om med två mål i numerärt överläge och det såg länge ut att gå mot förlängning trots en lång svensk forcering.
Med några minuter kvar valde förbundskapten Tomas Montén att ändra om i kedjorna, vilket också skulle ge resultat. Joel Eriksson Ek och Lucas Carlsson satte varsin kasse inom loppet av tre minuter, det senare men en riktig kanon, och spikade slutresultatet till 4-2.
Därmed har Sverige inte förlorat på 38(!) raka gruppspelsmatcher i JVM-sammanhang, där senaste förlusten kom i turneringen 2006/2007.

I morgon väntar ny match för Juniorkronorna, då mot Finland.
– Det finns detaljer i det svenska spelet som går att slipa på men det är skönt att Sverige inte gör sina bästa matcher så tidigt i turneringen. summerar experten Mikael Renberg i SVT.

Matchfakta: Schweiz – Sverige 2–4 (1-2, 1-0, 0-2)

Första perioden:
0–1 (04.13) Joel Eriksson Ek (Alexander Nylander, David Bernhardt), 1–1 (05.08) Jonas Siegenthaler (Damien Riat, Loic In Albon) spel fem mot fyra,  1–2 (06.38) Lias Andersson (Carl Grundström).
Andra perioden:
2–2 (06.17) Calvin Thürkauf (Nico Hischier, Jonas Siegenthaler) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 2–3 (14.52) Joel Eriksson Ek (Carl Grundström, Alexander Nylander), 2–4 (17.11) Lucas Carlsson (Rasmus Asplund).
Skott: 15–46 (6-15, 5-14, 4-17)
Utv. Schweiz: 5×2  Sverige: 7×2

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.