Svenska VM-guldhjälten bryter tystnaden – därför lägger hon av som 25-åring: "Trodde jag skulle dö"

Svenska VM-guldhjälten bryter tystnaden – därför lägger hon av som 25-åring: ”Trodde jag skulle dö”

Svenska stjärnan Sara Steen tvingas avsluta karriären.
Nu berättar 25-åringen vad som ligger bakom tuffa beslutet.
– Jag trodde till hundra procent att detta skulle bli min död, skriver hon på innebandymagazinet.se.

Hon var en stor stjärna inom svensk innebandy och hade vunnit två VM-guld med Sverige. Därför kom det som en stor överraskning när Sara Steen valde att avsluta karriären, bara 25 år gammal.

Nu väljer Endres förra storspelare att avslöja sanningen bakom det tuffa beslutet. Allt tog en helt ny vändning efter att ha kommit tillbaka från en hjärnskakning i januari.

Efter comebacken till träning är det något som inte stämmer i kroppen.
”Väl hemma inser jag att något är väldigt fel. Det är fotboll på TV:n och jag ser inte spelarna på planen, allt är suddigt och huvudet bultar mer och mer. Tillslut så mycket att jag inte kan hålla ögonen öppna. Från den kvällen härjade dödsångesten hos mig i flera veckor. Jag trodde till hundraprocent att detta skulle bli min död”, skriver hon i ett blogginlägg på innebandymagazinet.se.

Under en undersökning på sjukhuset hittar man något högst oväntat på röntgenbilderna. Sedan kommer beskedet om Steen inte alls väntat sig och hon har svårt för att hålla tillbaka tårarna.
”Vi har hittat en liten missbildning på din hjärna som det har blött lite ifrån. Okej? Vad innebär det? Har jag en liten hjärnblödning eller vadå? Hur får man bort det och när kan jag spela igen? Om jag ska vara ärlig så lyssnade jag inte så noga tills jag fick höra orden: ’Hade jag varit du så hade jag inte spelat innebandy igen'”, skriver förre innebandystjärnan.

Senare kunde specialister konstatera att Steen hade kunnat spela vidare om hon ville. Men 25-åringen kände rädsla på planen och tyckte inte att det var värt det.

Därför tog hon beslutet att lägga ned karriären helt och hållet i förtid.
”Det värsta var nog inte smärtan eller mörkret. Det värsta var alla tankar som kom på köpet. Vem är jag nu, utan innebandy? Hur ser folk mig nu? Vad ska folk prata med mig om nu? Vad är jag bra på nu?”, skriver hon i blogginlägget.

Nästan en halvår efter senaste innebandymatchen mår Sara Steen betydligt bättre.
”Jag är lycklig igen, jag har insett att jag är bra på massa annat. Jag kan träna som jag älskar att göra, jag sitter här och är tacksam och glad över livet”, skriver hon på innebandysajten.

LÄS MER: Här lurar svensken hela motståndarlaget med tidernas fräckaste innebandyfrislag

Få våra nyhetsbrev!