Här sätter hon in årets brutalaste tackling i svensk innebandy – får historisk avstängning

.

Karlstads Wilma Berggren satte in en våldsam armbågstackling på Täby-stjärnan Agnes Wiklund i premiären av damernas högstaliga i innebandy, SSL.
I dag kom beskedet att hon stängs av.
Det är första gången någonsin en svensk damspelare stängs av i sporten.

Det var i fredagens premiärmatch mellan Karlstad och de regerande mästarna Täby som det small direkt. Och det med en läskig tackling.

Läskig tackling i SSL

Karlstads Wilma Berggren satte in en hård armbågstackling mot huvudet på Täby-stjärnan Agnes Wiklund som föll till marken.

Bildkälla: Twitter/AgnesWiklund

Wiklund kunde själv ta sig tillbaka till bänken men händelsen renderade inte i någon åtgärd från domarna.

Stjärnan rasar: ”Höj domarnivån”

Wiklund tvingades åka till sjukhus efter matchen.
– Huvudvärken kom under matchen. Hon låg på bussen hela vägen hem och mådde jättedåligt, säger Täbys sportchef RobinAndersson till Sportbladet.

Via Twitter gick Wiklund, som är sängliggandes med hjärnskakning, tidigare i dag ut och kritiserade domarnas agerande.

”Denna situation resulterade i ingenting för henne, inte ens ett frislag till oss men för mig en härlig hjärnskakning med kommentar från domarna ”det är så tjejer spelar”. Dags att höja domarnivån nu, tack”, skriver hon till ett videoklipp av situationen.

Stängs av

Täby anmälde ärendet till videogranskningsnämnden efter matchen. De vände sig i sin tur till juridiska nämnden, som stängde av Berggren i väntan på utredning.

161113 Uppsalas Agnes Wiklund deppar på bänken eftar att Pixbos Alicia Fylke gjort 5-2 under innebandymatchen i SSL mellan Pixbo och Uppsala den 13 November 2016 i Göteborg.
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Hon har till fredag att yttra sig, men förbundets jurist Linda Noppa säger till Sportbladet att Berggren kommer stängas av i en mach.

Historisk avstängning

Enligt Noppa är det med största sannolikhet första gången någonsin en svensk damspelare stängs av i sporten.

Berggren hänvisar till Täbys sportchef Tony Swahn som säger så här om händelsen:
– Det är inte uppsåt. Det är en närkamp som domaren friar henne från. Hon såg inte motståndaren, det var blindside. Jag hoppas att det gick bra med Wiklund och att hon inte får men för livet, säger Swahn till Sportbladet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här står domaren(!) för årets filmning i innebandyligan: ”Benen bara viker sig”

https://twitter.com/Wiklundagnes/status/1175350132990234625

Brutala överfallet som skakar hockeyvärlden – nu är förre SHL-spelaren polisanmäld

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);