Innebandystjärnan Mikael Karlsson fast för dopning – avslutar karriären

Förre svenske VM-hjälten fast för dopning – sparkas från klubben

Den förre landslagsstjärnan i innebandy Mikael Karlsson har åkt för för dopning.
Det visar sig handla om kokain. 
Nu sparkas han från sin schweiziska klubb Kloten-Dietlikon Jets.

Mikael Karlsson har en lång karriär i ryggen. Svensken var med och vann VM-guld 2004 och har de senaste månaderna representerat schweiziska Kloten-Dietlikon Jets.

Fast för dopning

Men något mer spel i den schweiziska klubben blir det inte. Via sin hemsida meddelar det schweiziska innebandyförbundet att han åkt fast för dopning.

Foto: Bildbyrån

På hemsidan bekräftar förbundet att ett ärende har öppnats gällande dopingprovet. Karlsson har själv inte bett om att få göra ett B-test.

”Den Schweiziska antidopingorganisationen kan bekräfta att det finns en pågående utredning mot Mikael Karlsson. Däremot kan Schweiz antidoping inte ge mer information om innehållet i de pågående utredningen av anledningar för att skydda den personliga integriteten”, skriver förbundet på sin hemsida.

Karlsson: ”Tog inget medvetet”

Mikael Karlsson gjorde den här säsongen tre mål och sju assist på sex matcher. Totalt har han även gjort totalt 550 poäng i den svenska högstaligan SSL.

Foto: Bildbyrån

I våras skrev Karlsson på för nykomlingen Onyx i den svenske allsvenskan men bröt efter endast en match för att skriva på för Kloten-Dietlikon Jets.

För Sportbladet berättar 36-åringen själv om händelsen och menar att han inte tagit någonting medvetet
– Jag har gett min syn till Antidopning i Schweiz. Vi hade match på lördagen, jag var ute på onsdag och var jättefull den kvällen. Men jag tog inget medvetet. Så jag hade ingen aning om att jag skulle fastna i kontrollen, jag blev lika chockad som alla andra, säger Karlsson till tidningen.

Avslutar karriären

Inför säsongen, innan det kortare gästspelet i Onyx, gjorde Karlsson två säsonger för schweiziska Ticino. Där blev det 139 poäng på 49 matcher.

Foto: Bildbyrån

Efter att han fastnat i dopingprovet konstaterar den förre landslagsspelaren att karriären nu är över.
– Det känns helt okej faktiskt. Det är bara att se framåt nu. Det känns jättetråkigt men det är bara att kriga på. Framtiden får se ljusare ut helt enkelt, säger han till Sportbladet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här.

LÄS MER: Miljonskrällen: Hon drar in nästan dubbelt så mycket pengar som Charlotte Kalla

Wolfgang Pichler sköts fyra gånger i svartsjukedrama: ”Kämpade för mitt liv”