William Nylanders hjärtevärmande gåva till utsatta barn i Sverige blir man alldeles berörd av: "Jag är mycket stolt"

William Nylanders hjärtevärmande gåva till utsatta barn i Sverige blir man alldeles berörd av: ”Jag är mycket stolt”

Svenske NHL-stjärnan William Nylander är på hemmaplan igen.
Och avslöjar då en mycket beundransvärd gest till barn i behov.
– Jag är glad att vi kan göra det här i Sverige, säger han på en presskonferens.

Han är en av svensk hockeys klarast lysande stjärnor i NHL just nu. William Nylander har fått en drömstart på nya NHL-säsongen och öst in poäng för Toronto Maple Leafs.

Nylander i Sverige

Den här veckan är ”Lill-Nyllet” tillbaka på hemmaplan igen i Sverige och har med sig alla sina lagkamrater. Toronto är ett av fyra lag som spelar NHL-matcher på svensk mark under evenemanget ”Global Series”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Nylander, NHL
231115 William Nylander of Toronto Maple Leafs during a practice session during the NHL Global Series on November 15, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT SWEDEN AND NORWAY ONLY – NO SYNDICATION

I samband med NHL-matcherna erkänner Nylander även en egen nyhet, ett vackert initiativ som han själv varit drivande i tillsammans med NHL:s spelarfack NHLPA.
– Vi skänker hockeyutrustning till barn som behöver det. Det är till för barn som inte har råd att börja spela med hockey. Jag är glad att vi kan göra det här i Sverige, säger svensken på en presskonferens under fredagen.

Williams fina gest

Organisationen Fritidsbanken förklarar mer i ett pressmeddelande. Där NHL-spelare i Nordamerika – med Nylander i spetsen – går samman och skänker 40 kompletta hockeyutrustningar till barn som vill börja spela hockey, men inte har råd.
– Jag är tacksam för möjligheten att spela inför alla svenska ishockeyfans, vänner och familj i Stockholm, samt att kunna ge tillbaka till barn över hela landet genom denna NHLPA Goals & Dreams-utrustningsdonation, säger William Nylander i ett uttalande.
– NHLPA Goals & Dreams har haft en positiv inverkan på gräsrotshockey i 24 år och jag är mycket stolt över att tillsammans med mina medspelare hjälpa Fritidsbanken här i Sverige.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Nylander, NHL
220523 William Nylander of Sweden at a practice session and team photo during the 2022 IIHF Ice Hockey World Championship on May 23, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0398

Organisationen samlar in sport- och friluftsutrustning och lånar sedan ut det gratis till barn i behov. Hockeyutrustningen från NHL kommer nu att användas för skolor i Stockholmsområdet och gåvorna på skridskor, hjälmar, klubbor och skydd värderas till nästan 240 000 svenska kronor.
– Vi är mycket stolta och tacksamma att få denna hockeyutrustning från NHLPA Goals & Dreams. Vi kommer att låna ut den till barn och unga på olika platser över hela landet, där Stockholm är först ut. Eleverna kommer att få möjlighet att prova på ishockey och vem vet, en av dem kanske blir en framtida NHL-stjärna, säger David Mathiasson, verksamhetschef på Fritidsbanken Sverige.

Vad tycker du om det fina initiativet? Dela artikeln och hylla Nylander!

LÄS MER: Toronto Maple Leafs fina agerande i Sverige – för att hedra klubblegendaren Börje Salming: ”Fenomenalt”

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev