William Nylanders braksuccé inatt – avgjorde med ett dunderskott: "Flög in med en gevärskulas hastighet"

William Nylanders braksuccé inatt – avgjorde med ett dunderskott: ”Flög in med en gevärskulas hastighet”

Det krävdes förlängning för att sära på Toronto och Tampa Bay inatt. Då klev William Nylander och avlossade ett riktigt dunderskott.
– Det här ger självförtroendet en kick, säger den svenske stjärnan efter matchen.

Toronto har verkligen studsat tillbaka efter den svaga säsongsinledningen. Med bara två vinster på de sju inledande matcherna haglade kritiken mot organisationen.

Men nu har kanadensarna kommit på rätt spår och tagit fyra raka segrar, och mycket tack vare den svenske stjärnan William Nylander.

William Nylander matchhjälte

”Lill-Nyllet” har stått för tre mål och en assist de senaste fyra matcherna och när nattens möte mot Stanley Cup-mästarna gick till förlängning var svensken återigen tungan på vågen för sitt Toronto.

Det hade inte gått mer än en minut innan Tampas Victor Hedman drog på sig en utvisning efter en slashing på John Tavares. I spel i numerärt överläge klev William Nylander fram och avgjorde matchen med ett hårt skott och ordnade extrapoängen till Toronto.

Foto: YouTube

– Det där var en rökare, som flög in i nätet med en gevärskulas hastighet, kommenterade förre NHL-stjärnan Ray Ferraro i tv-sändningen hos kanadensiska Sportsnet.

Nylander utnämndes till matchens lirare och svensken toppar nu Torontos interna skytteliga.

– Det här var en stor och viktig seger. Att komma tillbaka och vinna med tanke på hur vi startade, och att göra det mot ett sådant bra lag som Tampa, ger självförtroendet en kick. Och är ett kvitto på hur vi måste spela, säger svensken till NHL.com.

Leafs kvitterade med sekunder kvar

Tampa Bay tog ledningen i den första perioden, och den stod sig hela vägen till slutet av den tredje perioden när Toronto hittade en kvittering via John Tavares klubba.

Tampa Bays svenske superstjärna Victor Hedman var rejält besviken efter matchen.

– Vår första period var fenomenal men sedan började vi slarva och ge bort pucken. Så här vill vi inte spela, säger han.

Coachen Jon Cooper fyller i.

– Det mest frustrerande är att jag inte hade känslan av att Maple Leafs besegrade oss. Vi besegrade oss själva och det var pinsamt uppenbart efter den första perioden.

Foto: Youtube

Torontos seger betyder att de kliver förbi Tampa Bay upp till en andraplats i Atlantic Division.

William Nylanders poäng var hans nionde för säsongen.

LÄS MER: Niklas Holmgrens känslosamma hyllning – till Peter Forsberg: ”Då dog en liten del av mig”

Få våra nyhetsbrev!