William Nylander slog till med två nya mål inatt – hyllas nu stort i Kanada: ”Ge pucken till Nylander”

William Nylander är glödhet i NHL just nu.
Inatt slog den svenska stjärnan till med två nya mål och höjs till skyarna borta i Nordamerika.
– Ge Nylander pucken och saker och ting händer, sa tv-kommentatorerna.

Det är något speciellt som händer just nu i Kanada. Toronto är fullt av världsstjärnor som John Tavares, Mitch Marner och Auston Matthews men hetast av dem alla är svensken William Nylander.

Nylander superhet

Mot Tampa Bay natten till tisdag avgjorde Nylander matchen med ett riktigt dunderskott i förläningen.

Inatt var svensken återigen tungan på vågen när Toronto nollade Philadelphia med 3–0. William Nylander gjorde två av målen och toppar nu den interna poängligan i Toronto med 13, 7+6, gjorda poäng.

Men stjärnans första mål blev omdiskuterat. Passningen från medspelaren Jake Muzzin styrdes via Nylanders skridsko och in i mål. Videogranskning som sökte ifall Nylander gjort en sparkrörelse eller inte, men domarna kunde till slut besluta att målet godkänds efter att rörelsen med foten kom efter att pucken lämnat svenskens skridsko.

Nylanders andra mål kom fem minuter in i den tredje perioden med ett kraftigt och välplacerat skott. Carter Hart i Philadelphia-målet chanslös.

– Ge Nylander pucken och saker och ting händer. Han har varit Torontos hetaste spelare hela hösten, sa tv-kommentatorerna hos kanadensiska Sportsnet.

Nära hattrick

Den svenske stjärnan var nära att fullborda kvällen med ett hattrick. ”Nyllet” fick ett friläge med två minuter kvar att spela men lyckades inte överlista Hart.

William Nylander har nu gjort poäng i fem raka matcher och är en av hela NHL:s hetaste spelare. Som redan återgivet toppar svensken Torontos interna poängliga, och närmar sig nu toppen av hela ligans poängliga.

Maple Leafs hade en tuff start på säsongens och torskade fem av de sju inledande matcherna och kritiken haglade mot det stjärnspäckade laget. Nu har organisationen fem raka segrar och skuggar Florida i toppen av Atlantic Division.