Loui Eriksson kan återvända till SHL – toppklubb bekräftar intresse: ”Vi har en dialog”

Allt fler svenska utlandsproffs vänder hem till Sverige och SHL.
Näst på tur kan bli Loui Eriksson.
– En kille vi har dialog med, säger Fredrik Sjöström.

Inför, och under säsongen, har flera svenska hockeylirare valt att vända hem till SHL. Carl Söderberg och Magnus Pääjärvi till Malmö Redhawks, Linus Omark till Luleå och Marcus Sörensen till Djurgården.

Nu kan SHL bli ytterligare en profil rikare. Loui Eriksson har ryktas tillbaka till SHL och Frölunda – något Göteborgsklubbens sportchef bekräftade i somras.

Har kontakt med Eriksson

– Den dialog jag hade med Loui i somras var att han var revanschsugen och ville ta en plats i NHL. Men självklart är det en kille vi har en dialog med, säger Fredrik Sjöström till SportExpressen.

Det har gått tungt för svensken i NHL de senaste säsongerna där poängproduktionen stannat av ordentligt, och snittat 0,36 poäng per match.

190520 Loui Eriksson of Sweden during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Latvia on May 20, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

36-åringens kontrakt med Arizona Coyotes går ut efter säsongen och då kan en flytt tillbaka till SHL bli aktuell.

Loui Eriksson har tidigare varit öppen med en flytt tillbaka till SHL när hans sista kontraktsår i NHL löper ut och har i en tidigare intervju med GP sagt att det i så fall är Frölunda och Göteborg som gäller, där han redan investerat i krogbranschen.

Närmar sig 1000 matcher

Loui Eriksson har spelat 15 säsonger i NHL och står för närvarande på 997 spelade matcher. Tre till och svenskens noteras får den otroliga bedriften med 1000 matcher i världens bästa liga.

Något han med väldigt stor sannolikhet kommer att nå. Förra säsongen var kantad av skador och det blev endast sju framträdanden för svensksen. I år har Loui Eriksson snörat på sig skridskorna tio gånger under Arizonas tolv inledande matcher.

190501 Loui Eriksson of Sweden in the mixes zone after the Carlson Hockey Games match between Sweden and Russia on may 1, 2019 in Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Men organisationen ligger hopplöst sist i NHL med endast tre inspelade poäng, och domedagsprofetiorna haglar över laget.

LÄS MER: Svenskstjärnans urläckra solonummer inatt – är nu hetast i hela NHL: ”Ruggigt skönt”

Få våra nyhetsbrev!