Wikegårds ilska – efter fansens protester mot SHL: ”Skit i det!”

”SHL – hockeymördare”. Så har det låtit på flera arenor runt om i landet.
Konflikten mellan fans och ligan har blossat upp rejält på sistone.
Nu ger Niklas Wikegård sin syn på saken. 

Förra veckan avslöjade Sportbladet att SHL har föreslagit att det ska införas en licens för att få tillåtelse att kvala till ligan. Föreslaget har fått såväl fans som klubbar i HockeyAllsvenskan att rasa. I inledningen av säsongen har supportrar tagit med banderoller med orden ”SHL-hockeymördare”.

Detta har fått SHL att agera – genom att skicka ut ett brev till samtliga klubbar i ligan med en plan för att stoppa protesterna, avslöjade SportExpressen.

171130 Cmore kommentator Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Luleå den 30 november 2017 i Växjö.
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Niklas Wikegård om protesterna

C More-experten Niklas Wikegård ger nu sin syn på saken.
– En klubb måste så klart vara välskött. Ekonomin måste vara i balans, och ha förutsättningar. Men jag kommer till Timrå. Det är en rasslig hall – men det är en jäkla passion där ute. Jag kommer till Mora, det känns inte som ”en SHL-hall”, men skit i det!, säger han i sin videoblogg.

Wikegård är helt emot att förslaget om att införa en särskild licens för att få kvala till ligan.
– Man måste kunna spela SHL på sina villkor hela tiden. Har man sportsligt tagit sig tid hör man hemma där, punkt slut, säger han.

171116 Cmores expert Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 16 november 2017 i Skellefteå.
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN 

Måste bry oss om hela hockey-Sverige

Wikegård menar att det är en fråga som berör hockey-Sverige.
– Pengarna som kommer in i SHL-klubbarna, de som kommer från TV4/C More. Drömmarna är så oerhört viktiga, och därför borde SHL skaka ner pengarna i de lägre seriesystemen. Är man stor måste man vara snäll. Älskar man ishockey måste man tänka vad som är bäst för svensk ishockey. Vi måste orka bry oss om hela hockey-Sverige.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Sök wikegård Niklas Wikegårds vrede efter domen mot Jakob Lilja: ”Löjligt – men det tråkigaste av allt…”