Niklas Wikegårds vrede efter domen mot Jakob Lilja: ”Löjligt – men det tråkigaste av allt…”

I dag kom domen från Högsta domstolen mot Jakob Lilja.
Där Lilja döms för misshandel.
– Det känns löjligt, säger en irriterad Niklas Wikegård till TT.

I dag meddelade Högsta domstolen sin nya dom mot Jakob Lilja. Och de har fattat samma beslut som både tingsrätten och hovrätten där hockeyspelaren döms för misshandel.

Händelsen skedde 2015 och Lilja dömdes, då i Rögle, till ett av de hårdaste straffen inom svensk hockey någonsin ed tio matchers avstängning för tacklingen i nacken på Malmös Jens Olsson.

Niklas Wikegårds kritik

Sedan gick ärendet vidare i civil domstol och nu är Lilja dömd för misshandel av Högsta domstolen. Då reagerar hockeyexperten Niklas Wikegård med rejäl kritik.
– Jag tycker från början att han fick ett hårt straff och har nästan tappat intresset, det känns löjligt, säger Wikegård till nyhetsbyrån TT.

Wikegård anser att det hade räckt med att låta hockeyn bestraffa Lilja.
– Man har en disciplinnämnd som har blivit bättre och bättre samt rappare och rappare. Där får ju Jakob Lilja ett väldigt hårt straff där hockeyn säger ifrån och att det inte är acceptabelt. Det blev ju en hård bestraffning både med matcher och med dryga böter, säger Wikegård till SportExpressen.
– Där tycker jag att det borde ha slutat, allt annat tycker jag bara är slöseri med energi och tid. Inom det civila samhället kan man lägga den tiden på annat.

”Det tråkigaste av allt”

Men det nästan värsta är ju att det hela tagit tre år för Lilja att få sitt straff.
– Det är tråkigt att det har tagit tre år den processen… Men det tråkigaste av allt är ju för Jakob Lilja som får den här misshandelsdomen. Den kommer klistra sig på även efter hans aktiva karriär är slut, jättetråkigt för hans del, säger Wikegård till kvällstidningen.

Dela artikeln om du håller med Niklas Wikegård!

LÄS MER: Här skriver Rasmus Dahlin sitt allra första NHL-kontrakt – så mycket får han

AIK slår till med en riktig prestigevärvning: ”Han skulle kunna spela i SHL”