AIK slår till med en riktig prestigevärvning: ”Han skulle kunna spela i SHL”

AIK tappade nyligen Eric Norin, men nu har klubben hittat en ersättare.
Den rutinerade backen Johan Larsson har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Hans kapacitet gör att han skulle kunna spela i SHL, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi.

Johan Larsson har de fyra senaste säsongerna spelat i finska SaiPa samt Iserlohn Roosters i Tyskland, men nu är 32-åringen tillbaka i svensk hockey. Den 90 kilo tunge backen har skrivit på ett tvåårskontrakt med AIK, som nyligen tappade den viktige backen Eric Norin till Brynäs.
– Johan har vuxit mer och mer och hans kapacitet gör att han skulle kunna spela i SHL. Det är en spelare som är duktig med puck och som vi vet vad vi får ut av varje dag. Han kommer att hjälpa oss, både defensivt och offensivt på isen, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Meriter från SHL

I Larsson får AIK in en väldigt rutinerad back. 32-åringen har tidigare representerat både BIK Karlskoga och Västerås i Hockeyallsvenskan. Han är även spelat i SHL med Färjestad och HV71 (17 matcher säsongen 2013/14).
– Jag är jätteglad att få komma till en klassisk och anrik klubb med mycket hjärta och historia. Det inspirerar mig mycket att få spela i klubben, säger han.

Äldst i laget

Med sina 32 år blir Larsson äldst i laget kommande säsong.
– Det är första gången jag är i den situationen men det ska bara bli kul. Jag kommer in med mycket rutin och ska vara en av de man kan räkna med varje dag och jag kommer att visa det med mitt spel, säger Larsson till klubbens hemsida.

Dela artikeln om du gillar den här värvningen!

LÄS MER: SHL-klubbens tunga tapp – trotjänaren lämnar för spel i topplaget

KLART: Rasmus Dahlin skriver sitt första NHL-kontrakt – så mycket får draftettan