Viktor Arvidssons GALNA show i natt – när Nashville krossade mästarna

Viktor Arvidsson missade två månader av säsongen på grund av en bruten tumme. Nu är svensken tillbaka, och det med besked.

Hattrick av Arvidsson

I natt ställdes ”Preds” mot de regerande mästarna Washington. Det skulle sluta med en rejäl överkörning och stekhete Arvidsson blev segerregissör.

I den första perioden satte 25-åringen från Kusmark sitt första för kvällen med ett handledsskott som smet in bakom Pheonix Copley I Washington-målet.

Vidare i mittakten styrde Arvidsson snyggt in 3-0 målet och bara minuter senare hade han fullbordat sitt hattrick. Det efter en riktig fräckis som ställde målvakten helt.

Hyllas efter succén

Nashville vann till slut med förkrossade 7-2 och av experterna hyllades Arvidsson stort.
– Jag älskar att se Arvidsson spela, sa Mike Johnson i NHL Networks sändning och fortsätter:
– Han är en av de mest underskattade spelarna i ligan.

Arvidsson är nu uppe i 24 poäng varav 17 mål på lika många matcher under säsongen.
– Det är förstås en härlig känsla att få göra ett hattrick. Vi gjorde en bra defensiv insats och nu gäller det att fortsätta spela så här i de kommande två hemmamatcherna, sa Arvidsson själv efter matchen.

Fler svenskar i fokus

Men det var flera svenskar som visade framfötterna i segern. Mattias Ekholm stod för två nya assist och slog därmed sitt personliga poängrekord i NHL. Även Calle Järnkrok fick sitt namn inskrivet i målprotokollet och Filip Forsberg noterades för en assist.

Nicklas Bäckström blev målskytt för Washington vilket gör att han nu är uppe i 36 poäng på 47 matcher.

För Nashville väntar två hemmamatcher mot Winnipeg och Florida härnäst.