Victor Hedmans otroliga drömpass går att se om och om igen – visar att han är en av NHL:s största genier

Victor Hedman fortsätter att dominera.
Nu sprids en av hans passningar från den senaste konferensfinalen – och det är ren och skär njutning.
Det här går att kolla på hur många gånger som helst.

Tampa Bay Lightning var illa ute i konferensfinalen mot New York Rangers. Vinnaren i serien kommer att få möta Colorado Avalanche i Stanley Cup-final, och efter två bortamatcher såg det alltså rejält mörkt ut för Lightning.

Succésäsong

Rangers hade en 2-0-ledning i serien, men när det vände om till två raka matcher i Tampa så klev de regerande mästarna fram, och ställningen i serien är nu 2-2, och helt öppen inför de avslutande matcherna. Och som vanligt är det en Victor Hedman i storform som vi får följa.

Tampa Bay Lightning defenseman Victor Hedman (77) celebrates with center Anthony Cirelli (71) and defenseman Jan Rutta (44) after scoring against the Carolina Hurricanes during the second period of an NHL hockey game Tuesday, March 29, 2022, in Tampa, Fla. (AP Photo/Chris O’Meara)

Hedman har varit en av världens absolut bästa backar de senaste åren, och han är nominerad till Norris Trophy även den här säsongen. I slutspelet har han kanske inte gjort så många poäng som många hade räknat med, men defensivt är han alltjämt en av NHL:s bästa spelare, och i serien mot Rangers har han snittat nästan 24(!) minuter i istid.

Otroliga passningen

Det har även blivit 13 poäng på 15 matcher, men faktum är att den siffran faktiskt borde vara högre. Hedman har stått för flera superpassningar under årets slutspel som inte resultat i mål, och i den senaste konferensfinalen kom ett tydligt exempel på det. Han slog då årets kanske bästa passning tll Nikita Kucherov, som dock inte kunde förvalta.

Foto: Twitter

Passningen har dock fått rejäl spridning i Nordamerika, och den sammanfattar allt det som gör Victor Hedman så bra. Den otroliga spelintelligensen – och förmågan att kunna utföra det. Det här är ren och skär njutning – och det går verkligen att kolla hur många gånger som helst.

LÄS MER: Charlotte Kalla avslöjar sitt nya, hemliga uppdrag i landslaget – har redan börjat: ”Kändes helt självklart”