Vändningen: Här spelar SHL-legendaren Tony Mårtensson nästa säsong!

Vändningen: Här spelar SHL-legendaren Tony Mårtensson nästa säsong!

.

Han var en av seriens absolut bästa spelare.
Nu har Tony Mårtensson bestämt sig om framtiden.
38-åringen har förlängt kontraktet och spelar vidare med Almtuna nästa säsong.

Tony Mårtensson hade väldigt höga förväntningar på sig när han klev ned i HockeyAllsvenskan till Almtuna. Och som han levde upp till förväntningarna!

Tony Mårtensson stannar

38-åringen gjorde hela 52 poäng (21+31) i HockeyAllsvenskan och blev trea i den totala poängligan. Men när Almtuna misslyckades i kvalspelet och åkte ut allsvenskan var det nog inte många som trodde att SHL-legendaren skulle stanna kvar i laget.

Tony Mårtensson, Almtuna
181116 Almtunas Tony Mårtensson deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Almtuna den 16 november 2018 i Stockholm.
Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253

Men nu har Almtuna fått två rejäla glädjebesked på raken. I fredags drog sig ekonomiskt drabbade IK Pantern ur HockeyAllsvenskan och Almtuna får platsen. Och nu har Mårtensson också beslutat sig för att stanna kvar i Almtuna.

Förlänger med Almtuna

Poängkungen har valt att förlänga kontraktet och spela vidare i Uppsala.
– Vi är otroligt glada över att få presentera Tony. Vi har haft en dialog hela tiden sedan vi förlorade mot Kristianstad och båda parter har velat komma överens om ett nytt kontrakt. Tony hade ett kontrakt som bröts när vi åkte ur HockeyAllsvenskan och han har varit förstående för vår situation där vi har behövt skruva på ekonomin, säger Almtunas sportsligt ansvarige Niklas Sjölund i ett uttalande.

Tony Mårtensson, Almtuna
180926 Almtunas Tony Mårtensson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Vita hästen den 26 september 2018 i Uppsala.
Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253

”Jäkligt revanschsugen”

För Mårtensson kom beskedet i fredags om en fortsättning i HockeyAllsvenskan väldigt lägligt.
– Det var sjukt jobbigt och tufft att vi åkte ur. Det har varit några turbulenta veckor där sedan kom ju nyheten att Pantern kanske skulle dra sig ur och då fick man ju hoppet igen men så kom det nya uppgifter om att de har löst det. Men i fredags ringde Björn och sa nu är det klart vi har fått förfrågan om att få tillbaka platsen och vi kommer att säga ja. Det är klart att man blev otroligt glad då, säger han till klubbens webbplats.
– Sedan är man ju jäkligt revanschsugen efter fiaskot i fjol och nu få en ny chans så blir man extra sugen och det ser jag väldigt mycket fram emot nu.

38-åringen gjorde även vid sidan av 52 poängen i grundserien även 17 poäng på 10 matcher i kvalspelet under våren. Vi får se om han slår den poängnoteringen nästa säsong.

LÄS MER: Lämnade SHL-laget efter tunga säsongen – här är nya klubben för tvillingarna!

Klart! SHL-klubben spikar målvaktsparet – med att värva ÄNNU en landslagsmålvakt