Vancouvers mäktiga hyllningsvideo till bröderna Sedin kommer ge dig gåshud – vi kan inte sluta titta

Vancouvers mäktiga hyllningsvideo till bröderna Sedin kommer ge dig gåshud – vi kan inte sluta titta

Daniel och Henrik Sedin är invalda i Hockey Hall of Fame.
Då hyllar Vancouver Canucks – med en tokmäktig video.
Och vi kan verkligen inte sluta titta.

Daniel Alfredsson hade väntat i flera år på att äntligen väljas in i hockeyns absoluta finrum, Hockey Hall of Fame. Alfredsson vann dock aldrig Stanley Cup under karriären, vilket många ansåg försvagade hans chanser ordentligt, och det dröjde länge.

Invalda i Hall of Fame

Alfredsson har till och med sagt att han gett upp chansen om att få samtalet – men på måndagen hände det äntligen. Alfie var en av fyra som valdes in i finrummet, och han var inte den enda svensken. Det var första gången som Henrik och Daniel Sedin kunde väljas in, efter att ha slutat för tre år sedan, men även där fruktade många att avsaknaden av Stanley Cup skulle hindra bröderna från en utnämning.

Daniel Sedin, Henrik Sedin, NHL
180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin under ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87671

Men så blev inte. Bägge bröderna, som tillbringade hela NHL-karriären i Vancouver, fick en plats, och är nu alltså odödliga inom ishockeyns absoluta finrum. Och det är inte många som anser att det är orättvist. De bägge dominerade fullständigt i NHL under många år, och var dessutom enorma förebilder i Vancouver utanför isen.

Otroliga hyllningsvideon

Och i Vancouver har man tagit utnämningarna med enorm glädje. Där är bröderna, som dessutom jobbar inom organisationen, fortfarande kulthjältar, och när de båda valdes in i HHOF så var inte Canucks sena med att skicka flera hyllningar, och inte minst en video som fått rejäl spridning på sociala medier.

180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin tackar publiken efter ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

I videon så visar Canucks upp ögonblick från dagen då bröderna draftades, och därefter några av deras mest klassiska ögonblick under deras otroliga karriär. Där finns magiska drömmål, otroliga framspelningar och ett generellt cv på hur otroliga de var på isen, och tillsammans. Snacka om att en utnämning sällan varit så välförtjänt!

LÄS MER: Oväntade uppgifter: Loui Eriksson ville hem till SHL – men nobbades av toppklubben: ”Vi har satt truppen”