Oväntade uppgifter: Loui Eriksson ville hem till SHL – men nobbades av toppklubben: ”Vi har satt truppen”

Oväntade uppgifter: Loui Eriksson ville hem till SHL – men nobbades av toppklubben: ”Vi har satt truppen”

Blytunga säsonger i NHL.
Då ville Loui Eriksson vända hem till SHL.
Men enligt uppgifter nobbades veteranen.

Loui Eriksson har inte direkt haft några dröm-år bakom sig i Nordamerika. När han skrev på för Vancouver Canucks för dryga åtta år sedan gjorde han det med höga förväntningar på sig, men det blev ett rejält plattfall.

Ville hem till SHL

Eriksson kom då från några succéartade år i Boston Bruins, men i Canucks fick han det inte alls att stämma, och i slutet av hans tid i klubben var nästan alla överens om att det var bland de sämsta kontrakten som Canucks någonsin skrivit.

Loui Eriksson, Tre Kronor
190521 Loui Eriksson of Sweden enters the ice for warm-up during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Russia on May 21, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87952

Eriksson spelade förra året i Arizona Coyotes, men han lyckades bara göra tre mål på hela säsongen, och var han spelar nästa år är alltjämt oklart. Och det tycks som att Eriksson själv var rejält sugen på en flytt tillbaka till SHL, och klubben som fostrade honom.

Nobbades av Frölunda

Enligt Frölunda-sajten Rakapuckar.com ska Eriksson varit intresserad av en flytt tillbaka till Göteborg, men fått nej av Frölunda.

– Vi har satt truppen (forwards) för nu. Den är den vi går in i säsongen med. Vi kommer inte addera något. Vi hade bara en plats, vi gick på vad vi behövde. Sedan får folk tycka vad de tycker. Om vi haft fler platser öppna, så… men vi vill geLiam Dower Nilsson ochJoel Ratkovic Berndtsson en verklig chans, säger sportchefen Fredrik Sjöström till sajten.

Anton Strålman, Tampa Bay Lightning
181218 Loui Eriksson of Vancouver Canucks and Anton Strålman of Tampa Bay Lightning during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Enligt sajten så ska Loui Eriksson dessutom erbjudit sig att spela med en bra lön – och dessutom inte med några som helst krav på att spela i en toppkedja – men Frölunda ska inte ens ha velat inleda diskussioner. I går kom beskedet att Frölunda värvar Anthony Greco, som vräkt in poäng i AHL.

LÄS MER: ÄNTLIGEN: Daniel Alfredsson invald i Hockey Hall of Fame – tillsammans(!) med båda bröderna Sedin