ÄNTLIGEN: Daniel Alfredsson invald i Hockey Hall of Fame – tillsammans(!) med båda bröderna Sedin

Fyra svenskar har blivit sju.
Äntligen har Daniel Alfredsson valts in i Hockey Hall of Fame – tillsammans med bröderna Sedin.
– Jag trodde inte att jag skulle få samtalet, säger Alfie.

Daniel Alfredsson har i flera år varit tillgänglig att väljas in i hockeyns absoluta finrum, Hall of Fame. Men år efter år har han nobbats, och många hade nästan börjat att ge upp hoppet om att Ottawa Senators-ikonen ens skulle få komma in – någonsin.

Äntligen invald

Men inför årets ceremoni gjordes en rejäl kampanj i Ottawa för att få med svensken, och flera NHL-stjärnor – däribland Erik Karlsson – gick öppet ut på sociala medier med stöttande ord om svensklegendaren. Och i natt hände det äntligen.

161229 Daniel Alfredsson has his jersey with his number 11 retired on December 29, 2016 in Ottawa. Photo: Freestyle Photography / BILDBYRÅN

Tidigare var det bara Börje Salming, Mats Sundin, Nicklas Lidström och Peter Forsberg som var invalda svenskar i Hall of Fame, men i natt fick kvartetten sällskap av Daniel Alfredsson.

– Jag trodde ärligt talat inte att jag skulle få samtalet och väljas in, säger Alfredsson om den hedersfulla utnämningen.

Bröderna Sedin med

Men inte nog med det. Innan kvällen var slut valdes även tvillingarna Henrik och Daniel Sedin med. Det var första året som Vancouver-ikonerna kunde väljas med, och de blev alltså utvalda direkt.

– Vårt mål var att alltid vara de bästa spelarna vi kunde vara, och jag tror vi hjälpte varandra att vara det. Varenda dag försökte jag besegra Henrik, och det har pågått sedan vi var barn, säger Daniel Sedin.

180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin tackar publiken efter ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Den fjärde manliga spelaren att väljas in blev Roberto Luongo, som under många år var målvakt i Vancouver Canucks, alltså samtidigt som Henrik och Daniel Sedin.

LÄS MER: Växjös tydliga svar – därför nobbade man storstjärnan trots enorma succén: ”Då kan vi inte lägga så mycket”