Uppgifter: SHL-stjärnan kan lämna – jagas intensivt av tio(!) NHL-klubbar

Gustav Rydahl har gjort stor succé.
Nu jagas han av flera NHL-klubbar, enligt Aftonbladet.
– Inget jag vill kommentera under pågående säsong, säger hans agent Johan Altberg. 

Gustav Rydahl har spelat i SHL sedan 2013, men han har inte varit någon poängmaskin. Förra säsongen gjorde han 19 poäng på 47 matcher för sitt Färjestad, vilket var hans överlägset poängbästa säsong hittills.

Jagas av tiotal klubbar

Men i år har Rydahls poängproduktion accelererat ytterligare, och han har under inledningen av säsongen gjort stor succé. Totalt har han gjort 10 poäng på 18 spelade matcher, och det har gett eko.

191114 Färjestads Gustav Rydahl jublar med lagkamrater efter 2-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Brynäs den 14 november 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Enligt Aftonbladet så kan han, till kommande säsong, vara förlorad för Färjestad. Rydahl har ett utgående kontrakt och är, enligt tidningen, stekhet på marknaden.

”Vill inte kommentera”

Rydahl ska uppvaktas av ett tiotal NHL-klubbar, och då han är odraftad kan han, om intresset skulle bli konkret och finnas kvar, vilja fritt bland klubbarna.

– Nej, det är inget jag vill kommentera under pågående säsong, inte mer än att bra free agent-spelare drar alltid till sig intresse, skriver hans agent, Johan Altberg.

191026 Färjestads Gustav Rydahl under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och HV71 den 26 oktober 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Gustav Rydahl var under hösten uttagen i Tre Kronors trupp till Karjala Cup, men på grund av skada så blev det inga matcher. Totalt har han stått för 51 poäng på 287 SHL-matcher.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!