Uppgifter: SHL-klubben värvar JVM-målvakten – ännu en talang till toppklubben

Tidigare i veckan blev Olle Lycksell klar.
Nu värvar Färjestad BK återigen ungt till kommande säsong.
SHL-klubben är överens med JVM-målvakten Jesper Eliasson, rapporterar Sportbladet.

Färjestad slutade på en andraplats i grundserien den här SHL-säsongen. Nu fortsätter topplaget att satsa ungt till kommande säsongen.

Klar för Färjestad

Tidigare i veckan offentliggjorde man Olle Lycksell som nyförvärv från konkurrenten Linköping. Nu förstärker man laget även med JVM-målvakten Jesper Eliasson, rapporterar Sportbladet.

Jesper Eliasson, SHL
190326 Växjös målvakt Jesper Eliasson inför kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Växjö den 26 mars 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

FBK har sedan tidigare förstemålvakten Arvid Holm kvar i laget och även Henrik Haukeland är på ingång till målvaktsuppsättningen. Nu blir Eliasson den tredje målvakten i truppen.

Här är FBK:s plan

20-åringen har senaste två säsongerna tillhört Växjö Lakers men utan att ha fått chansen. Senaste säsongen var Eliasson utlånad till Almtuna i HockeyAllsvenskan.

Jesper Eliasson, SHL
191230 Goalkeeper Jesper Eliasson of Sweden ahead of the 2020 IIHF World Junior Championship game between Kazakhstan and Sweden on December 30, 2019 in Trinec. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / 180163

Enligt uppgifter är Färjestads plan för JVM-målvakten att fortsätta med utlåning till HockeyAllsvenskan. Om inget oförutsett händer och Holm flyttar till Nordamerika redan i sommar, då kan Eliasson få stanna kvar i FBK.

Spelade JVM i år

21-årige Arvid Holm är draftad av Winnipeg Jets och är högaktuell för ett kontrakt med NHL-klubben. Även om det mesta talar för att han fortsätter i SHL nästa säsong.

Jesper Eliasson draftades av Detroit Red Wings i tredje rundan 2018 och var den här säsongen en del av Juniorkronorna. Det blev en match i JVM när han fick agera andraval bakom Hugo Alnefelt.

LÄS MER: Uppgifter: Leksands tunga prestigevärvning – guldkaptenen klar för SHL-laget