Gjorde sanslösa 63(!) poäng på 37 matcher – nu är stjärnforwarden helt överens med SHL-klubben

Adam Tambellini vräkte in poäng i Modo.
Nu lämnar han.
Enligt Aftonbladet är forwarden helt överens med Rögle.

Adam Tambellini anslöt sent till Modo, och hann bara spela 37 matcher i Hockeyallsvenskan under den nyss avslutade säsongen. Men han hann sätta ett rejält avtryck ändå.

Lämnar för SHL

Kanadensaren gjorde sanslösa 63 poäng, och var en nyckelspelare i det Modo som tog sig till playoff mot SHL. Men precis som flera av hans lagkamrater under hösten och vintern så lämnar han nu.

191211 Modos Adam Tambellini efter att ha gjort 4-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Mora den 11 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Tidigare under vintern så uppgav HockeyNews att Rögle var kraftigt intresserade av att plocka in forwarden, och nu tycks han vara överens med SHL-klubben. Enligt Aftonbladet ska flera klubbar visat intresse – men det ska nu stå klart att det blir spel i Rögle till hösten.

Blytunga tappen

Beskedet är blytungt för Modo, som redan förlorat Tambellinis kedjekompisar Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist. Modo har dessutom tappat åtta av sina tio bästa poänggörare till kommande säsong.

191211 Modos Jonathan Johansson, Adam Tambellini och Patrik Karlkvist jublar efter att Adam Tambellini gjort 4-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Mora den 11 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Värvningen är dock viktig för Rögle, som även de förlorat flera nyckelspelare till kommande säsong, däribland Ted Brithén som gjorde 37 poäng på 33 matcher den gångna säsongen. Adam Tambellini kom till Modo från fyra raka säsonger i AHL, där han låg mellan 32 och 35 poäng under varje säsong.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!