Uppgifter: Leksands tunga prestigevärvning – guldkaptenen klar för SHL-laget

Leksand spänner musklerna inför kommande säsong.
Nu rapporteras en riktigt tung värvning vara klar, enligt Sportbladet.
27-årige guldkaptenen Otto Paajanen som dominerat i Finland flyttar nu till Dalarna.

För ett år sedan ledde kaptenen Otto Paajanen sensationellt HPK till mästartiteln i Finland. Efter oväntade guldet valde ändå Paajanen att lämna skrällaget efter säsongen och flyttade till konkurrenten IFK Helsingfors.

Succén i Finland

Där har centern vuxit ytterligare och levererade sin poängmässigt bästa säsong hittills med fina 37 poäng på 49 matcher. Succésäsongen ledde även till att 27-åringen fått representera finska landslaget under säsongen.

Otto Paajanen, Leksand
Otto Paajanen. FOTO: Google.

Där Paajanen var med i Channel One Cup då Finland faktiskt besegrade Tre Kronor med hela 5-1. Men nu väljer 27-åringen att lämna spel i Finland för första gången i karriären.

Klar för Leksand

Här näst blir det spel i SHL och Sverige. Sportbladet rapporterar att Leksand nu gör en tung prestigevärvning och har kommit överens med Paajanen.

Leksand, SHL
200312 Leksands Daniel Gunnarsson jublar tillsammans med Marek Hrivik och André Hult och Spencer Abbott och Philip Samuelsson efter 5-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och HV71 den 12 mars 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Enligt uppgifter ses finländaren som en av lagets två toppcentrar till den kommande SHL-säsongen. Och han kan också utnyttjas i både powerplay och boxplay.

Paajanen ska vara helt överens med Leksand enligt kvällstidningens uppgifter och kommer att presenteras inom kort. Men Leksands general manager Thomas Johansson vill inte bekräfta uppgifterna.

LÄS MER: Dick Axelssons klockrena ord mitt under coronakrisen – som ALLA kan relatera till: ”Skulle uppskatta om…”