Uppgifter: SHL-klubben riskerar spelarflykt – här är nästa att lämna toppklubben

SHL-tabellettan Luleå riskerar rejäl backflykt till nästa säsong.
Jesper Sellgren och Nils Lundqvist ser ut att dra till Nordamerika.
Och nu lämnar även backen Joonas Jalvanti, rapporterar NSD.

Luleå Hockey har gjort det oerhört bra den här säsongen i SHL. Efter 42 spelade omgångar är laget ohotad serieledare och stormar mot ligaseger.

Backflykt i Luleå

Luleå har hela 9 poäng ned till tabelltvåan Färjestad i nuläget. SHL-laget ser nu väldigt intressanta ut inför SM-slutspelet och den kommande guldjakten.

Joonas Jalvanti, Luleå
181124 Luleås Joonas Jalvanti under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Luleå den 24 november 2018 i Gävle. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Men vid sidan av isen riskerar Luleå en backflykt till nästa säsong. Redan nu är det så gott som klart att båda backarna Jesper Sellgren och Nils Lundqvist lämnar Sverige för spel i NHL.

Lämnar SHL-laget

Nu rapporterar lokaltidningen NSD om nästa backförlust för Luleå. Det handlar om finländaren Joonas Jalvanti som ska vara klar för att lämna klubben.

Joonas Jalvanti, Luleå
200118 Luleås Joonas Jalvanti jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och HV71 den 18 januari 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Enligt uppgifter är 31-åringen överens med finska klubben Vasa Sport och väljer att återvända till hemlandet för nästa säsong. Här väntas ersättaren bli Modos succéback Victor Berglund, enligt uppgifter.

Joonas Jalvanti har spelat tre säsonger i Luleå och gjort totalt 133 matcher och 20 poäng i SHL. Finländaren har tidigare även spelat för Örebro i SHL med 101 matcher och 14 poäng.

LÄS MER: BOMBEN: Stora poängkungen uppges förlorad för SHL-klubben – lämnar efter enorma succén