BOMBEN: Stora poängkungen uppges förlorad för SHL-klubben – lämnar efter enorma succén

Marcus ”Lilliz” Nilsson har gjort braksuccé.
Nu ser han ut att vara förlorad för Färjestad.
Enligt Aftonbladet är poängkungen klar för KHL.

Marcus Nilsson gör sin fjärde säsong i Färjestad, och han har år efter år vräkt in poäng. Men den pågående säsongen har blivit hans stora, stora genombrott – då han varit en av hela ligans bästa spelare.

Enorma succén

”Lilliz” har totalt noterats för makalösa 43 poäng på 40 spelade matcher, och han är bara fyra poäng från att slå klubbrekordet i antal gjorda assist under en säsong i Färjestad. Succén har även inneburit spel i Tre Kronor, där han gjort fyra poäng på tre matcher.

200123 Färjestads Marcus Nilsson deppar efter förlusten i ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Växjö den 23 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Men framgången har även lett till ett stort intresse utomlands, och så sent som på onsdagen kommenterade poängkungen uppgifterna.

– Men det måste kännas riktigt bra för att jag ska flytta. Sen spelar det ingen roll om det blir till Schweiz eller Ryssland, sa han då.

Klar för KHL

Men nu ser det ut att vara klart. Enligt Aftonbladet så har Nilsson gjort klart med en ny klubb till nästa säsong – trots att han för bara veckor sedan förlängde sitt kontrakt med två år.

200206 Marcus Nilsson of Sweden during the Beijer Hockey Games match between Czech Republic and Sweden on February 6, 2020 in Stockholm. Photo: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Det nya kontraktet innehöll dock en klausul som möjliggjorde en flytt utomlands, och den utnyttjas alltså nu. Enligt tidningen har nämligen forwarden gjort klart med en icke namngiven KHL-klubb.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!