SHL-stjärnans stenhårda attack mot domarprofilen: ”Jag kommer aldrig mer prata med honom…”

Det var en månad sedan som Marcus ”Lilliz” Nilsson stängdes av.
Men ilskan mot domaren Sören Persson har inte lagt sig.
– Jag kommer aldrig mer att prata med honom, säger Nilsson till NWT.

Det var i januari, i matchen mot Växjö, som Färjestads poängkung tappade humöret. Karlstad-laget hade tappat 3-0 till 3-3 efter, vad hemmalaget ansåg, flera tveksamma utvisningar.

Hårda attacken

”Lilliz” sa då till domarna att de ”förstört matchen”, och sa sedan till domaren Sören Persson att ”han suger”. Marcus Nilsson, som är på god väg att slå Färjestads assistrekord för en säsong, stängdes av i två matcher och var inte glad efteråt.

191102 Färjestads Marcus Nilsson jublar efter han gjort 3-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 2 november 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Och en månad senare har han fortfarande inte släppt händelsen med Persson.

– Jag kommer aldrig mer att prata med honom. Jag kommer inte ens säga hej!, säger Nilsson till NWT.

”Gör dom fel så…”

”Lilliz” menar även att han inte direkt lärt sig en läxa av händelsen.

– Jag har inte ändrat ett dugg. Gör dom fel så påtalar jag det och jag har inte ändrat mitt ordförråd heller, säger han.

190926 Domare Sören Persson under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Malmö Redhawks den 26 september 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Marcus Nilsson är alltså bara tre poäng från att slå Färjestads assistrekord under en säsong. Han behöver tre framspelningar till på de tio återstående matcherna för att tangera Johan Rynos rekord från säsongen 2017/2018.

– Det vore roligare att ta FBK:s assistrekord än att vinna SHL:s poängliga. Att ta ett sådant rekord i en klubb med en historia av så oerhört duktiga spelare vore mäktigt, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!