Uppgifter: Poängkungen kan lämna Leksand – jagas av SHL-klubben

Oskar Lang har gjort dundersuccé i Leksand.
Forwarden leder poängligan, men snart kan nya äventyr vänta.
Enligt Hockeynews jagas han av Luleå.

Redan under fjolårssäsongen visade Oskar Lang att han är att räkna med. Forwarden stod för 24 poäng på 54 matcher och var redan i april på väg at lämna för SHL.

Aktuell för SHL

Till Dalarnas Tidning sa 21-åringen då att flera SHL-klubbar ryckte i honom. Ny klubbadress kunde bli klar när som helst, men till slut stannade Lang i Leksand.

Foto: Bildbyrån

I inledningen av årets säsong har Lang fortsatt på den inslagna vägen. Med 15 poäng på tio matcher leder han poängligan i Hockeyallsvenskan och har sett till att Leksand hakar på topplagen.

Just nu återfinns Dala-laget på fjärdeplats, sex poäng bakom serieledande AIK. Men huruvida forwarden finns med på tåget särskilt länge till är nu högst oklart.

Intresse från Luleå

Hockeynews kommer med uppgifter om att Luleå är en av klubbarna som visar intresse för Lang. Det bekräftas även av klubbens assisterande sportchef Ulf Engman.
Vi har följt honom länge. Det är nog många som tittar på honom. Han är duktig, säger Luleås assisterande sportchef Ulf Engman till Hockeynews.se.

Foto: Bildbyrån

Luleå har nyligen fått ett tungt besked i form av att Patrik Cehlin tvingas till vila resten av året på grund av en hjärnskakning. Förhoppningen om att få hem supertalangen Isac Lundeström, som gjort succé i säsongsinledningen i Anaheim, finns fortfarande.

Samtidigt medger Engman att man tittar på spelare i Hockeyallsvenskan, men det inför nästa år.
– Ja, nog börjar det finnas en del intressanta, det gör det, säger han till Hockeynews.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/wB3ofDR-Z-yHEyIYmJhcjBuppzZxN1GsdtlpxGCsrhfFaDmof5Tvl_Lj5H3gIUaE?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Uppgifter: Svenska NHL-legendarerna aktuella för toppjobb i Tre Kronor

Erik Karlssons galna dragning i natt – som fick Sharks-fansen att jubla

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);