Uppgifter: Poängkungen bröt kontraktet med toppklubben – är nu klar för ligakonkurrenten

Filip Ahl har gjort succé i Karlskoga – men bröt plötsligt kontraktet.
Nu uppges han klar för ligakonkurrenten Södertälje.

Filip Ahl gjorde en godkänd fjolårssäsong i hockeyallsvenskan och Tingsryd. Men under pågående säsong, i BIK Karlskoga, har poängproduktionen fullständigt exploderat.

Lämnade toppklubben

22-åringen har under hösten och vintern gjort hela 17 mål och totalt 40 poäng på 40 spelade matcher. Men förra veckan kom ett plötsligt chockbeskedet.

190923 Karlskogas Filip Ahl jublar efter sitt 1-0 mål under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och Kristianstad den 23 september 2019 i Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

På sin hemsida meddelar Karlskoga att de valt att bryta kontraktet med poängkungen.

– Fokus för vår del måste ligga på rätt saker, där vi har samma syn och inriktning på det vi ska göra. Vi har under gårdagen suttit ner med Filip, kommit överens om att gå skilda vägar och det är inga hard feelings, sa klubbchefen Torsten Yngveson.

Går till ligarivalen

Var Filip Ahl hamnar härnäst har varit oklart, men nu tycks det vara klart. Enligt Expressen så väljer nämligen Ahl spel i ligakonkurrenten Södertälje.

190920 Karlskogas Filip Ahl under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Karlskoga den 20 september 2019 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Södertälje ligger sjua i hockeyallsvenska tabellen, 19 poäng bakom Karlskoga. De båda kommer alltså, troligtvis, att mötas i slutspelsserien till våren.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!