Elias Petterssons helt omöjliga mål – i nya dundersuccén: ”Jag tittade bara upp och såg…”

Elias Pettersson fortsätter att vräka in poäng.
På söndagskvällen gjorde han två mål mot Carolina – varav ett ur en fullständigt omöjlig vinkel.

Elias Pettersson gör en supersäsong i NHL, och har snittat över en poäng per match i stort sett hela säsongen. Men inför söndagens svåra bortamatch mot Carolina Hurricanes hade det faktiskt gått hela sex raka matcher sedan svensken gjorde mål.

Omöjliga målet

Men Pettersson bröt den dystra trenden – och han gjorde det med stil. Redan fyra minuter in i matchen så snappade Pettersson upp en puck i slottet och snurrade snyggt runt och sköt in pucken i nättaket.

Elias Pettersson

Hurricanes vände dock och gick upp till såväl 2-1 som 3-2 innan Pettersson på nytt klev fram. Med cirka tio minuter kvar av matchen så stod svensken placerad längst den förlänga mållinjen – alltså i höjd med buren – och fick pucken.

”Jag tittade bara upp…”

Med ett direktskott ur en nästan omöjlig vinkel så letade sig pucken in i mål.

– Jag tittade bara upp och såg att målvakten lutade sig mot andra stolpen. Så jag tänkte att när jag får pucken så skjuter jag direkt. Den studsade in via honom, så jag tar det, säger Pettersson till Canucks Twitter-konto.

Matchen gick till straffar där Pettersson återigen höll sig framme och urläckert dribblade bort målvakten och la pucken i nät. Det räckte dock bara till en poäng, men Canucks behåller serieledningen i sin division.

Elias Pettersson har nu noterats för 23 mål och totalt 55 poäng på 53 matcher under årets säsong.