Uppgifter: NHL-meriterade svensken lämnar KHL-laget efter fina säsongen – här är nya klubben

Uppgifter: NHL-meriterade svensken lämnar KHL-laget efter fina säsongen – här är nya klubben

Senaste säsongen imponerande han i KHL-laget Torpedo Niznij Novgorod.
Men nu ryktas Anders Lindbäck vara på väg till ny klubb i karriären.
NHL-meriterade svensken är högaktuell för flytt, enligt ryska Championat.

Han har spelat 130 matcher i NHL för lag som Nashville Predators, Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Buffalo Sabres och Arizona Coyotes. Men senaste säsongen vaktade Anders Lindbäck kassen i KHL-laget Torpedo Niznij Novgorod.

Imponerat i KHL

Svensken imponerade också under senaste säsongen och är nu aktuell för flytt igen. Enligt ryska Championat är 31-åringen högaktuell för flytt till ett annat KHL-lag.

Anders Lindbäck, KHL
170228 Rögles målvakt Anders Lindbäck under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Rögle den 28 februari 2017 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Det ryktas om att Lindbäck är på väg till finska Jokerit till nästa säsong, enligt uppgifter. Tanken är att NHL-meriterade svensken ska ersätta 37-årige målvaktsikonen Antti Niemi som är på väg bort från Jokerit.

Mot ännu en flytt

Lindbäck som värvades till Torpedo från schweiziska Davos inför senaste säsongen gjorde 36 matcher i KHL. Och på dessa matcher noterades han för en fin räddningsprocent på 92,3.

Anders Lindbäck, KHL
170323 Rögles målvakt Anders Lindbäck inför en ishockeymatch i direktkvalet till SHL mellan Rögle och Karlskoga den 23 mars 2017 i Ängelholm. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN / Cop 145

Anders Lindbäck började sin karriär hos Brynäs och hann även med spel i Timrå innan stora flytten till NHL 2010. Senaste tio åren har han varit bofast i Nordamerika förutom en kort period i Rögle säsongen 2016/17.

Sedan gick flyttlasset tillbaka till Europa och spel i Davos 2018/19. Och nu kan han kliva på sin andra raka säsong i KHL men för en ny klubb och ett nytt land.

LÄS MER: Uppgifter: SHL-klubbens mardrömsbesked – stora drömvärvningen nobbar återkomst