Klart: SHL-toppklubben värvar från konkurrenten – jättelöftet har skrivit på: ”En stor talang”

I dag blev det klart med ny värvning.
Färjestad är överens med Jesper Eliasson som ansluter från konkurrenten Växjö.
– Jesper är en stor talang som besitter de egenskaper vi letar efter, säger klubbens målvaktstränare Maciej Szwoch i ett uttalande.

Toppklubben Färjestad fortsätter att värva ungt inför kommande säsongen. I dag blev det klart med nästa nyförvärv till Karlstad.

Färjestad värvar

FBK meddelar i ett pressmeddelande att man är överens med målvaktslöftet Jesper Eliasson.
– En investering för framtiden. Jesper är en stor talang som besitter de egenskaper vi letar efter i en målvakt, säger målvaktsstränaren Maciej Szwoch till klubbens webbplats.

Jesper Eliasson, SHL
190326 Växjös målvakt Jesper Eliasson inför kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Växjö den 26 mars 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

20-årige Eliasson kommer närmast från SHL-konkurrenten Växjö, men har under senaste säsongen varit utlånad till Almtuna i HockeyAllsvenskan. Unge burväktaren var även en del av vinterns JVM-trupp och fick göra en match i gruppspelet för Juniorkronorna.

”En stor talang”

Ett tvåårskontrakt är påskrivet och Eliasson ser fram emot flytten till Färjestad och att få jobba ihop med målvaktstränaren Szwoch.
– Det är jättekul att få skriva på för Färjestad. Ska också bli intressant att få ta del av ”Maskens” kunskaper igen. Jag träffade honom på en camp när han var i Modo så jag känner honom sedan den tiden, säger nyförvärvet i sitt första uttalande.

Jesper Eliasson, SHL
191230 Goalkeeper Jesper Eliasson of Sweden ahead of the 2020 IIHF World Junior Championship game between Kazakhstan and Sweden on December 30, 2019 in Trinec. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / 180163

Planen är att Färjestad ska fortsätta låna ut Eliasson till HockeyAllsvenskan under nästa säsong. För att förbereda honom ännu mer för SHL-spel.
– Jag träffade Jesper när han var 14 år och har följt hans utveckling sedan dess. Tanken med Jesper är att han ska göra en ”Adam Werner”, dvs lånas ut till en allsvensk klubb och där få mycket speltid. Vi kan säga att han gått den långa vägen från relativt okänd juniorspelare i Troja-Ljungby, vidare till Lakers där han sedermera blev utlånad till Almtuna. Det blir nu hans första år som senior och att ta ytterligare en säsong i Allsvenskan är väldigt bra för hans utveckling. Han har funnits med i landslagssammanhang både på J18 som J20-nivå och han är som person väldigt obrydd och står stadigt med båda fötterna i marken. Det är en stor talang som vi nu får äran att rå om, säger ”Masken” Szwoch i pressmeddelandet.

Gjort 1 SHL-match

20-årige löftet mellan stolparna gillar också nya upplägget för kommande säsongen. Även om han får fortsätta vänta på SHL-debuten i FBK-tröjan.
– Visst vill man stå i SHL direkt, men det är många målvakter som haft samma upplägg och som senare kommit in i SHL. Att spela mycket är ju bra för den egna utvecklingen, säger han.

Jesper Eliasson hann med att göra SHL-debut för Växjö under senaste säsongen. Men det blev bara en enda match också, i HockeyAllsvenskan blev det sedan 25 matcher för Almtuna.

LÄS MER: Förre SHL-bossens oväntade tokilska – skäller ut Leksand fullständigt: ”Kastat skiten i fläkten”