Förre SHL-bossens oväntade tokilska – skäller ut Leksand fullständigt: ”Kastat skiten i fläkten”

Förre SHL-bossens oväntade tokilska – skäller ut Leksand fullständigt: ”Kastat skiten i fläkten”

Leksand jagar Modos tränare.
Nu rasar förre SHL-bossen Anders Öman.
”Man beter sig inte så”, skriver han på Twitter.

Det var under tisdagen som bomben slog ned, att Leksands stora önskning på huvudtränarfrågan finns i Modo. Dala-klubben står utan coach till nästa säsong, men vill nu värva succétränaren Björn Hellkvist.

Bekräftade intresset

Tränaren bekräftade att Leksand tagit kontakt med honom, och att det nu är upp till Modo och Leksand att komma överens då Hellkvist sitter på ett treårskontrakt.

– De kontaktade mig för tio dagar sedan och det är väldigt kittlande, sa tränaren.

200307 Leksands Emil Heineman innan ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Leksand den 7 mars 2020 i Gävle. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Men Leksands beslut att gå till en kontrakterad tränare har inte uppskattats av alla. En som nu reagerar kraftigt är Anders Öman.

Förre bossen rasar

Öman, som tidigare varit ordförande i Växjö Lakers, rasar mot SHL-klubbens drag.

”Man beter sig inte så. LIF har panik och Hellqvist visar sin ryggrad. Hade jag varit Styrelse i Modo så hade arbetsbefriat honom tillsammans med en stämning om kontraktsbrott”, skriver han på Twitter.

150423 Växjös före detta VD Anders Öman kramar om Liam Reddox efter final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Växjö och Skellefteå den 23 april 2015 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Öman menar även att det nu bara finns en väg framåt.

”Nu har man kastat skiten i fläkten och det enda rätta nu är att LIF köper loss honom för minst 2 miljoner SEK”, skriver han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!