Uppgifter: Enorma jakten på succéspelaren – hela sex(!) SHL-klubbar intresserade

Uppgifter: Enorma jakten på succéspelaren – hela sex(!) SHL-klubbar intresserade

Han har imponerat rejält och är tvåa i backarnas poängliga.
Nu har en enorm jakt inletts på BIK Karlskogas succéspelare.
Hela sex(!) SHL-klubbar jagar 24-årige Wilhelm Westlund, rapporterar Hockeynews.

BIK Karlskogas Wilhelm Westlund är just nu inne på sin bästa säsong i hela karriären. Succébacken har imponerat rejält och ligger tvåa i backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan.

Sex SHL-lag jagar

24-åringen har gjort imponerande 34 poäng på 46 matcher den här säsongen. Och succén har inte alls gått obemärkt förbi från större klubbar.

Wilhelm Westlund, SHL
191002 Karlskogas Wilhelm Westlund under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskoga den 2 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Nu har en rejäl jakt inletts på Westlund till nästa säsong. Hela sex(!) SHL-klubbar har visat intresse för BIK-backen, rapporterar Hockeynews.

52 matcher i SHL

Fyra av SHL-klubbarna är enligt uppgifter HV71, Linköping, Skellefteå AIK och Luleå. Westlunds agent Martin Nilsson vill dock inte bekräfta uppgifterna och hänvisar istället till de nämnda klubbarnas sportchefer.

Wilhelm Westlund, SHL
190923 Karlskogas Wilhelm Westlund under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och Kristianstad den 23 september 2019 i Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Wilhelm Westlund är inne på sin blott första säsong hos BIK Karlskoga och kan till nästa säsong lämna för större uppgifter. 24-åringen har tidigare prövat på spel i SHL och har gjort sammanlagt 52 matcher i högstaserien för Djurgården och Färjestad.

Men mest har han spenderat karriären i HockeyAllsvenskan där det blivit hela 256 matcher och 95 poäng. För klubbar som BIK Karlskoga, Vita Hästen, Timrå och Almtuna.

LÄS MER: Bomben: Leksand mycket nära prestigevärvning – i slutförhandling med stjärnbacken!