Bomben: Leksand mycket nära prestigevärvning – i slutförhandling med stjärnbacken!

Han toppar backarnas poängliga i Finland.
Nu är Leksand mycket nära en prestigevärvning.
SHL-jumbon är i slutförhandling med stjärnbacken Matt Caito, rapporterar Sportbladet.

Leksand börjar redan nu se om laget inför nästa säsong. Även om man är i ett mycket ovisst läge för om det blir SHL eller HockeyAllsvenskan nästa säsong.

Leksand slutförhandlar

Oavsett så är SHL-jumbon nu mycket nära en riktig prestigevärvning till kommande säsong. Det handlar om mycket poängfarlige stjärnbacken Matt Caito som är i slutförhandling med Leksand, enligt Sportbladets uppgifter.

Matt Caito, Leksand
Matt Caito. FOTO: Iowa Wild.

Caito lämnade Nordamerika efter ett par säsonger i AHL och ECHL och gav upp drömmen om NHL-spel. Amerikanen flyttade till Europa 2018 och gjorde storsuccé direkt.

Stjärnbacken till SHL

Första anhalten blev österrikiska Graz99ers där Caito smällde in hela 44 poäng på 52 matcher från sin backposition förra säsongen. Inför den här säsongen flyttade 26-åringen vidare till Finland och KooKoo – och succén fortsatte.

Matt Caito, Leksand
200211 Leksands Daniel Olsson Trkulja jublar efter 2-1 tillsammans med Leksands Lucas Nordsäter och Thomas Valkvae Olsen och Malmö Redhawks Axel Wemmenborn deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 11 februari 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Caito har fram till i dag gjort imponerande 36 poäng på 50 matcher i finska ligan. Och med det toppar han backarnas poängliga i Finland.

Nu väntas amerikanen bli en SHL-toppback och Leksand är i slutförhandling med poängmaskinen, enligt kvällstidningen. Men det som kan bli helt avgörande och faktiskt bryta ett avtal är om Leksand inte lyckas hålla sig kvar i SHL till nästa säsong.

LÄS MER: Skrälluppgifter: Supertalangen nobbar och flyttar från SHL-klubben – helt klar för ligarivalen