Tvärvändningen för supertalangen i Leksand – har nu ångrat sig: ”Han har tackat nej”

Först tackade han nej till spel i Leksand.
Och ville flytta till Nordamerika för att spela collegehockey – men nu har supertalangen Emil Heineman ändrat sig.
– Han har valt att tacka nej och vill vara i Leksand, säger sportchefen Thomas Johansson i LIF-TV.

Han har varit en av hockey-Sveriges mest lovande spelare på juniornivå under den här säsongen. 18-åringen har gjort imponerande 41 poäng, varav 26 mål, på bara 29 matcher i Leksands J20-lag.

Leksands supertalang

Med det har junioren Emil Heineman gjort flest mål av alla i hela J20 SuperElit. Därför kom det som ett stort bakslag när supertalangen bestämde sig för att tacka nej till SHL-spel.

191219 Leksands Emil Heineman under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Färjestad den 19 december 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Leksand-produkten vill istället flytta till Nordamerika och spela collegehockey nästa säsong. Därför har det bara blivit två SHL-matcher den här säsongen för den så oerhört lovande 18-åringen.

Vill nu spela i SHL

På grund av de tuffa reglerna i NCAA, där spelare inte får spela professionellt innan collegehockey, så har Heineman hållit sig borta från SHL för att inte riskera avstängning vid en flytt till andra sidan Atlanten.

191219 Leksands Emil Heineman under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Färjestad den 19 december 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Men nu kommer den stora tvärvändningen. Nu meddelar Leksand att supertalangen gett klartecken till spel i SHL.
– Han har valt att tacka nej (till college) och vill vara med på tåget med Leksands IF in i framtiden, vilket känns jättekul att vi får testa honom på riktigt på den här nivån, säger sportchefen Thomas Johansson i LIF-TV, enligt sajten blavitakrigare.se.

Nu kan Heineman och fler juniorspelare få chansen i Leksands A-lag för att vända den dystra trenden för SHL-jumbon.
– Ett sätt att ruska om lite i truppen är att plocka in en juniorspelare lite här och där. Mackan (Karlberg) har varit med som ett litet yrväder, Heineman kommer att komma in och det kan säkert finnas någon mer spelare som kommer att få möjligheterna, säger sportchefen Johansson i LIF-TV:s sändning.

LÄS MER: Skrälluppgifter: Supertalangen nobbar och flyttar från SHL-klubben – helt klar för ligarivalen