Skrälluppgifter: SHL-klubben vill värva konkurrentens lagkapten – visar nu sitt intresse

Malmö Redhawks vill förstärka truppen till nästa säsong.
Och visar nu intresse konkurrenten Linköpings lagkapten.
Malmö vill värva 29-årige Eddie Larsson till nästa säsong, enligt Sydsvenskan.

Senaste två säsongerna har han varit lagkapten i Linköping och burit ett C på bröstet med den värdigheten. Men Eddie Larsson har blivit nedpetad av nyförvärvet och nya lagkaptenen Jonas Junland.

SHL-konkurrent jagar

Och nu kommer oväntade uppgifter på att 29-åringen också kan lämna Linköping – för flytt till en SHL-konkurrent. LHC-backen sitter på ett utgående kontrakt till sommaren och har nu dragit till sig intresse från södra Sverige.

Eddie Larsson, Linköping
200121 Linköpings Eddie Larsson i båset under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 21 januari 2020 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Malmö Redhawks visar intresse för Larsson och är intresserade av att förstärka sin backuppsättning med 29-åringen, rapporterar lokaltidningen Sydsvenskan. Enligt uppgifter är SHL-backen på Malmös radar inför truppbygget till nästa säsong.

Vann SM-guld 2015

Malmö har för närvarande två backar med utgående kontrakt i Niklas Arell och Tobias Ekberg. Dessutom riskerar man att tappa inlånade Carl-Johan Lerby till NHL-laget Calgary Flames.

Eddie Larsson, Linköping
200215 Linköpings Eddie Larsson under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och HV71 den 15 februari 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

Därför kan Larsson mycket väl komma till hands som nyförvärv. Eddie Larsson är inne på sin fjärde säsong hos Linköping och sjunde totalt i SHL.

Det har blivit hela 336 matcher och 58 poäng i SHL hittills. Innan LHC-tiden vann backen SM-guld med Växjö Lakers 2015.

LÄS MER: BOMBEN: Här är Roger Melins nya tränarjobb – tar över svenska krisklubben!