Tvärvändningen: SHL-klubbens tydliga besked om stjärnbacken – efter alla flyttrykten

Tvärvändningen: SHL-klubbens tydliga besked om stjärnbacken – efter alla flyttrykten

.

I går kom uppgifter om att Färjestads Mikael Wikstrand är klar för KHL.
Men nu kommer vändningen från FBK själva.
– Vi har inget bud att ta ställning till och har inte pratat med dom, säger assisterande sportchefen Thomas Rodin till NWT.

Det har ryktats en hel del kring Mikael Wikstrand senaste tiden. Och i går kom uppgifter hos Värmlands Folkblad att Färjestads lagkapten var klar för flytt till KHL.

Wikstrand aktuell för KHL

Då skrev tidningen att bara detaljer återstod innan övergången till KHL-storklubben AK Bars Kazan var helt klar. Samt att FBK skulle få rejäl ersättning för affären – på hela tre miljoner kronor.

Mikael Wikstrand, FBK
190418 Färjestads Mikael Wikstrand deppar och tackar publiken efter förlusten i semifinal 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 18 april 2019 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Men nu kommer vändningen och Färjestad går ut med sin sida av saken. För enligt FBK finns det ingen kontakt alls med AK Bars Kazan. Och inte alls något bud att ta ställning till.
– Nej, det har vi inte fått. Ingenting. Vi har inget bud att ta ställning till och har inte pratat med dem. Vi får se vad som händer och framförallt höra vad “Wiken” själv säger. Det är det som det handlar om. Vi måste ju ha en spelare som vill spela för oss. Vi räknar med “Wiken” till nästa säsong också, men det handlar såklart om att han vill spela här i första hand, säger assisterande sportchefen Thomas Rhodin till lokaltidningen Nya Wermlands Tidningen.

Beskedet från Färjestad

FBK-lagkaptenen har för tillfället ett år kvar på kontraktet och har en NHL-klausul i kontraktet, men inte alls för KHL. Och därför skulle en övergång bli högre än de tre miljonerna som det spekulerats i för Wikstrand.
– 300 000 (dollar) låter alldeles för billigt i sammanhanget. Wikstrand har kontrakt med oss en säsong till och vad kostar det att ersätta honom med en likvärdig spelare? Det är dessutom otroligt svårt att hitta en landslagsback av den kalibern i dagsläget. “Wiken” är vår kapten och försteback. En mycket viktig spelare för oss, säger Rhodin till tidningen.

Mikael Wikstrand, FBK
190401 Färjestads Mikael Wikstrand deppar efter att HV71:s Anton Bengtsson (ej i bild) gjort 5-3 under kvartsfinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Färjestad den 1 april 2019 i Jönköping.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Färjestad har även pratat med 25-åringen och han har inte sagt någonting om att vilja flytta i sommar. Det är så klart avgörande hur Wikstrand känner kring sin framtid.
– Nej, det har han inte sagt till oss. Vi har inte fått några sådana signaler. Nej, nej. Om “Wiken” kommer med ett sådant utspel blir det förstås annorlunda, säger Rhodin till NWT.

Färjestads lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Markus Svensson
Arvid Holm

Backar:
Johan Ivarsson
Jens Westin
Mikael Wikstrand
Linus Arnesson
Lucas Ekeståhl Jonsson
Albert Johansson
Sebastian Erixon

Forwards:
Carl Jakobsson
Linus Johansson
Michael Lindqvist
Marcus Nilsson
Joakim Nygård
Jesper Olofsson
Axel Ottosson
Gustav Rydahl
Johan Ryno
Daniel Viksten
Per Åslund
Victor Ejdsell
Martin Johansson
Oskar Bäck

LÄS MER: Legendarens son byter klubb – klar för seriekonkurrenten

Här är domarskandalen hockeyvärlden snackar om – och nu är Blues en seger från titeln