Officiellt: Legendarens son byter klubb – klar för seriekonkurrenten

Officiellt: Legendarens son byter klubb – klar för seriekonkurrenten

.

Filip Ahl, son till HV71-legendaren Boo Ahl, lämnar Tingsryd. 
Den förre JVM-forwarden återvänder nu till seriekonkurrenten BIK Karlskoga. 
– Det var egentligen inget svårt val, säger han till klubbens hemsida.

Filip Ahl, 21, draftades i fjärderundan av Ottawa Senators 2015. Trots sin ringa ålder har han hunnit med SHL-spel i såväl Örebro som HV71. Förra säsongen spenderade han i Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Men nu lämnar han klubben.

Klart: Filip Ahl till seriekonkurrenten

I dag presenterades som BIK Karlskogas senaste nyförvärv. Men värmlandslaget är inte en ny bekantskap för den tidigare JVM-forwarden. Säsongen 2017/18 lånades han nämligen ut till klubben från Örebro. Då blev det 15 poäng på 29 matcher.

Återstår att se om 21-åringen kan återupprepa succén.
– Jag hade en väldigt bra tid i klubben senast. BIK har en bra organisation med många härliga personer i och runt om laget. Det var egentligen inget svårt val, säger Ahl till klubbens hemsida.

180921 Tingsryds Filip Ahl i ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Tingsryd den 21 september 2018 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Son till legendaren

Filip Ahl är son till målvaktsikonen Boo Ahl, 49, som har två SM-guld med HV71 på meritlistan (1994/95 samt 2003/04). 49-åringen fick även äran att representera Tre Kronor i VM 1995 och kom hem med en silvermedalj.

Sonen Filip valde en annan bana och blev forward i stället. Han har representerat Sverige i JVM, men han har lite kvar att uppnå innan han kan mäta sig med pappans meriter.