TV: Utspelet efter brutala tacklingen: ”Nu får det fan vara nog”

I onsdags sänktes Almtunas Ludwig Blomstrand med en otäck tackling mot huvudet, men fullföljde ändå matchen och efteråt konstaterades det att han drabbats av hjärnskakning. Helt ofattbart, enligt C More-experten och före detta hockeyspelaren Sanny Lindström.


ANNONS

Hos Mr Green kan du dubbla din insats med ett kombospel. Vi har tagit med en SHL-match och en Premier League-match på vår Dagens Dubbling.
HV71-Leksand 1, 1.43.
Crystal Palace-Manchester City 2, 1.50.
Totalt odds: 2.15.
Här kan du lägga din Dagens Dubbling hos Mr Green


Det var i onsdags som Modos Jan Brejcak satte in en ruskigt ful tackling på Almtunas Ludwig Blomstrand. En av säsongens fulaste smällar i svensk hockey och Blomstrand blev länge liggandes på isen.

Men sedan fortsatte Almtuna-spelare matchen ändå och har nu i efterhand diagnosticerats för hjärnskakning. Hur kunde han få fortsätta matchen? Den frågan vill Sanny Lindström, tidigare hockeyspelare och numera C More-expert, rikta stort fokus på i en krönika med rubriken: ”Nu får det fan vara nog”.
”För att tala klarspråk. Den läkare som var huvudansvarig under matchen mellan Almtuna och Modo i onsdags gjorde inte sitt jobb och bör ifrågasättas om han eller hon ens är lämplig för sitt uppdrag. Jag tvivlar”, skriver Lindström i sin krönika på SportExpressen och fortsätter:
”Mitt råd. Från min piedestal. Ta spelaren ut ur matchen och in i omklädningsrummet. Gör en ordentlig genomgång och analys och ta därefter ett genomtänkt beslut. På samma sätt som man skulle behandlat en vanlig patient. Vi diskuterar tacklingar och dess uppsåt men har uppenbarligen läkare som inte kan ta sitt förbannade ansvar. Det är rent ut sagt åt helvete.

Jag tror diskussionen vad som sker utanför isen är mer akut än vad som sker på densamma just nu. Jag törs knappt tänka på hur det är lägre ner i seriesystemet eller i juniorhockey.

Det här får fan inte fortgå, vi måste ta det på allvar. Det går aldrig att komma tillrätta med problematiken om de som uppenbart ska ha ansvaret för spelarnas hälsa misslyckas så fatalt”.

LÄS MER: 7 kultspelare som Leksands-fansen aldrig kommer glömma.

Se den brutala tacklingen här:

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.