TV-profilens oförglömliga minne av Börje Salming – berättar om dramat med ikonen: ”Han grävde upp oss”

Hockeyikonen Börje Salming är inte med oss längre.
Men hans minne och stora gärning i livet kommer alltid leva kvar.
Nu berättar Carina Berg om ett oförglömligt minne tillsammans med legendaren.

För en vecka sedan somnade en av svensk hockeys största spelare någonsin in. Börje Salming förlorade kampen mot den hemska nervsjukdomen ALS och lämnar en stor sorg efter sig.

Salmings bortgång

Hockeyikonen lämnar även många vackra minnen och oförglömliga historier bakom sig. Det visar verkligen hur oerhört många Börje har berört under sitt liv.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, Carina Berg
Börje Salming och Carina Berg under en tv-inspelning ihop. FOTO: Twitter

På sociala medier har oerhört många delat med sig av personliga anekdoter för att hylla Salmings beundransvärda personlighet och storhet som medmänniska. En av dem är tv-profilen Carina Berg som har öppnat upp om ett starkt möte med Börje Salming som hon aldrig kommer att glömma.

LÄS MER: Börje Salmings sista önskan i livet – storebror Stig Salming avslöjar ikonens vädjan: ”Det var hans krav”

Börjes blodavtryck

Det var 2008 som Berg och Salming träffades under en tv-inspelning av TV4-programmet ”Berg flyttar in”. Nu berättar programledaren om när hon begav sig norrut för att bo hos hockeyikonen och uppleva både drama och blodspill.
”En av mina mest minnesvärda och fina inspelningar. Vi mötte Börje i Kiruna och tog oss vidare till hans fädernegård i byn Salmi. Vi sov alla i samma rum, på renskinn på golvet, för att hålla värmen. Börje förstod inte teamets oro om huruvida vattnet vi släpat med skulle räcka. ’Vaddå? Tar det slut borrar vi bara hål i isen och hämtar vatten där'”, skriver Berg i ett inlägg på Instagram, se det är nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, Carina Berg
Börje Salming lämnade ett stort avtryck hos tv-profilen Carina Berg. FOTO: Twitter

Börje Salming skulle komma att lämna ett stort avtryck hos Carina Berg efter den korta tiden tillsammans. Helt enkelt genom att vara sig själv och visa upp hela sitt register som en fantastisk människa.
”När vi körde fast med skotrarna grävde Börje upp oss. När kameran gick sönder lagade Börje den med en av knivarna han alltid hade hängandes i bältet (en till mat och en till allt annat). Han bar halva utrustningen upp för berget, när vi skulle jaga ripa, för mediastockholmarna bara halkade efter hela tiden. Han bjöd oss på whisky och vi spelade poker om tändstickor. Jag hade aldrig spelat innan, men vann. Börje sa att det var för jag spelade så oförutsägbart, som en dåre. Sen erbjöd han sig att gaffla mig i armen. Som de gjorde i Toronto när man blivit en i laget”, skriver hon i inlägget, se det här nedanför, tillsammans med flera bilder på båda två.
”Tack Börje. Jag är så glad att vi fick vara ditt lag en vecka i februari, där för drygt 15 år sen. Och du vår kapten”.

LÄS MER: Fantastiska hyllningen till bortgångne Börje Salming i Norrland – ikonen får en alldeles unik staty i ren is(!)

Den där gaffeln i armen skulle bli en blodig historia för Carina Berg när Salming skar henne i axeln.
– Vi gör fyra streck på axeln med en gaffel. Då blir det fyra blodränder som du kommer att ha som ärr livet ut, sa Börje Salming i TV4-programmet då.

Hela inlägget: