TV: Brutala tacklingen skakar svensk hockey: ”Stäng av honom på livstid”

Matchstraff för ”checking to the head” och ambulans till sjukhus. Det blev resultatet efter Emil Fahlanders brutala tackling på Jesper Ylivainio i går kväll.

– Jag vill att matchen avbryts.
Så sa Asplöven-tränare Urban Lahti till NSD på väg in i domarrummet efter att just ha bevittnat Emil Fahlanders huvudtackling på Jesper Ylivainio.

Matchen i division 1 mellan Asplöven och Sundsvall stoppades – men avbröts aldrig – i väntan på ambulans. Ylivainio kördes direkt till närmaste sjukhus medan Fahlander fick lämna isen med matchstraff för ”checking to the head”.

Nu vill Aslövens tränare se ett mycket strängt straff mot Fahlander.
– Det är det fulaste överfallet jag sett i svensk hockey sedan Johan Forsberg sänkte Daniel Fernholm. Jag hoppas att han stängs av på livstid. han borde syssla med något annat än att spela hockey. Sådana spelare är livsfarliga för sporten, säger Urban Lahti till Sportbladet efter matchen.
– Han (Fahlander) är ju betydligt större än Jesper och så hoppar han in med full kraft och armbågar honom i ansiktet. Den är så ful att… ja, jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag hoppas Disciplinnämnden stänger av honom på livstid.

Det senaste beskedet kring 19-årige Ylivainio är att han mår bra och ska ha klarat sig bra efter huvudtacklingen.

LÄS MER: Här bjuder målvakten på årets ruggigaste tackling.

Se den tuffa tacklingen här:

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.