TV: Här bjuder målvakten på årets ruggigaste tackling

De flesta hockeyfans uppskattar en riktigt bra tackling, men det är alltid någonting speciellt när en målvakt är inblandad. Som när den här målvakten bjöd publiken på en av säsongens allra bästa tacklingar.

När målvakter tar sig ut från målet för att rensa en puck, oavsett om det är framför, bakom eller vid sidan om målet, är det alltid lika spännande. Man vet att när som helst kan en spelare komma och sno åt sig pucken, eller att målvakten får sig en tackling.

Det händer inte lika ofta att det är ombytta roller. Men så var fallet när 20-årige målvakten Karel Vejmelka tog sig ut från sitt mål för att rensa en puck för sitt Kometa Brno i den tjeckiska hockeyligan.

Målvakten, tingad av Nashville i femterundan i förra årets NHL-draft, tog full fart mot pucken som låg några meter ut vid sargen i egen zon. Samtidigt rusade en motspelare från det motsatta hållet, men Vejmelka skulle hinna först. Inte nog med att 20-åringen lyckades rensa pucken från fara, han delade dessutom ut en riktig propp som motståndaren sent kommer att glömma.

LÄS MER: En av de bästa straffarna i SHL:s historia

Se målvaktens riktigt snygga ingripande här:

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.