Tre Kronors besked: Han petas i kvällens ödesmatch i hockey-VM

Tre Kronors besked: Han petas i kvällens ödesmatch i hockey-VM

.

Tre Kronor möblerar om inför kvällens ödesmatch mot Lettland.
In kommer Jesper Bratt igen och Mario Kempe petas, rapporterar Sportbladet.
– Det finns en chans att det blir så, assisterande Johan Garpenlöv till tidningen.

I kväll behövs minst en poäng för att Tre Kronor ska bli klart för slutspel i hockey-VM. Därför blir mötet med Lettland ändå en måstematch för vid förlust skulle Sverige vara rejält pressat i morgondagens avslutande gruppspelsmatch mot favorittippade Ryssland.

Petas i Tre Kronor

Lyckligtvis finns det inga skador eller känningar i den svenska VM-truppen för tillfälligt och förbundskapten Rikard Grönborg kan ställa ett mycket slagkraftigt lag på isen mot Lettland. Men det är ändå ett val som Grönborg fått göra inför dagens match.

Tre Kronor
190515 Mario Kempe and Erik Gustafsson of Sweden at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 15, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87942

Det handlar om vem som ska vara 13:e forward i laget. Där har Mario Kempe och Jesper Bratt skiftat och någon av dom tvingas sätta sig på läktaren tillsammans med åttonde backen Philip Holm.
– Jag lovar inget, men det finns en chans att det blir samma lag som senast, säger assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv till Sportbladet.

Det innebär alltså Kempe på läktaren och Bratt som 13:e forward. Garpenlöv vill även varna för kvällens motståndare och att det inte är ett så lätt land att möta.

Tre Kronor
190512 Mario Kempe, Dennis Rasmussen, Robert Hägg and Marcus Krüger of Sweden celebrates after 0-4 during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Italy and Sweden on May 12, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87937

Varnar för Lettland

Tidigare i turneringen har Lettland chockat båda stornationerna Ryssland och Tjeckien med tidiga ledningar.
– De är jobbiga att spela mot och vänder spelet snabbt. Får de ett mål blir det ofta värre. Vi får inte bli spretiga och sedan måste vi spela ett bättre presspel, säger Garpenlöv inför dagens möte.

Sverige ställs mot Lettland i dag och det är nedsläpp klockan 16.15.

LÄS MER: Här är ALLT du behöver veta om hockey-VM 2019!

William Nylander ruskigt nära 57 år gammalt VM-rekord – efter stora poängshowen